MENIU

Băsescu le-a cerut primarilor să nu se mai ferească de cuvântul "autonomie"

FOTO: iasiinfo.ro

Preşedintele Traian Băsescu i-a îndemnat, duminică, pe primarii participanţi la lucrările Asociaţiei Comunelor din România, de la Mamaia, să nu se mai teamă de cuvântul "autonomie".

"Cred în autonomia locală şi vă cer să nu vă mai temeţi de acest cuvânt de care ne-am ferit ani de zile", a spus preşedintele, în faţa participanţilor.

Preşedintele le-a mai spus primarilor de comune că este încântat de prevederile pactului naţional, pe care primarii se pregătesc să-l semneze la lucrările Asociaţiei. El le-a recomandat edililor să se gândească şi la posibilitatea renunţării la a mai conduce şedinţele de consiliu local deoarece, în opinia sa, repezintă un pas înapoi.

Traian Băsescu a plecat, apoi, de la lucrări, pentru a merge în Pavilionul Expoziţional din Mamaia, unde a vizitat câteva standuri cu CD-uri şi cărţi.

Şeful statului a participat, duminică, la Mamaia, la deschiderea lucrărilor Asociaţiei Comunelor din România, la care participă 250 de primari şi reprezentanţi ai corpului Profesional al Secretarilor de Comună din toată ţara. Preşedintele a fost întâmpinat de preşedintele Asociaţiei, Emil Drăghici, primarul comunei Vulcana-Băi, Dâmboviţa.

Preşedintele Traian Băsescu a fost huiduit, de mai multe ori, pe 18 iulie, la Băile Tuşnad, de maghiarii prezenţi la Tabăra de Tineret a Universităţii de Vară. Reacţia ungurilor a venit după ce şeful statului a făcut câteva precizări referitoare la autonomie. 

http://www.realitatea.net/images/player/playlist_player.swf?url=1&id=872477&autostart=false&showdigits=true&bufferlength=10&allowscriptaccess=always&channelIdentifier=HAmDukwz3%2BEM8vHHlc%2FMnw%3D%3D&recommendations=http://www.realitatea.net/feed_recommendations.php?id=872477

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu autonomie primari comune