MENIU

Băsescu la RRA: \"Voi fi preşedinte implicat, deci jucător, dar nu voi fi preşedinte pentru rechini\"

<descriere>

Prezidenţiabilul PD-L a declarat că, după ce în primul său mandat prezidenţial a fost un preşedinte jucător, într-un al doilea mandat la Cotroceni va fi \"un preşedinte implicat\". Băsescu a subliniat însă că nu va fi preşedinte pentru \"rechini\" şi pentru clasa politică. Declaraţia a fost făcută vineri la postul public de radio.

\"Voi rămâne un preşedinte implicat, deci putem să-i punem jucător implicat, pentru că prin acţiunile preşedintelui el trebuie să lucreze cu o bună parte a Guvernului\", a declarat Traian Băsescu.

\"Experienţa unui mandat de cinci ani mi-a adus şi ceva mai multă înţelepciune în a lucra cu Guvernul şi cu Parlamentul pentru că am avut destule momente tensionate şi, cred eu, că pe viitor trebuie evitate fără însă a se face concesii din punct de vedere al responsabilităţilor Guvernului, pentru că preşedintele mai are o atribuţiune în relaţia cu instituţiile statului, inclusiv cu Guvernul, este obligat prin Constituţie să-i reprezinte pe români. Or, este clar că această obligaţie nu permite preşedintelui o poziţie de non-combat în raport cu Guvernul atunci când Guvernul nu-şi face treaba\", a explicat şeful statului.

Traian Băsescu a subliniat că nu va fi însă preşedinte pentru \"rechini\" şi pentru clasa politică. \"Mulţumesc românilor pentru sprijinul pe care mi l-au acordat în aceşti cinci ani de mandat. A fost un mandat în care am făcut şi lucruri bune, am făcut şi greşeli. Am experienţa unui mandat dificil, în care am avut o luptă cu clasa politică, o altă luptă cu rechinii nemulţumiţi că nu sunt protejaţi. Dacă voi dobândi un nou mandat, voi rămâne la fel de loial românilor şi nu voi face compromisul cu cei care vor un preşedinte pentru ei. Eu sunt un preşedinte pentru români, nu un preşedinte pentru rechini şi pentru clasa politică\", a declarat Băsescu.