MENIU

Băsescu l-a invitat pe Geoană la o confruntare, duminică, la Palatul Parlamentului

<descriere>

Traian Băsescu, candidatul PD-L la alegerile prezidenţiale, a declarat, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe susţinută la sediul său de campanie, că îi face o invitaţie contracandidatului său, Mircea Geoană, pentru o confruntare directă la Palatul Parlamentului, duminică seară, cu moderatorii aleşi de social-democraţi.

Traian Băsescu l-a provocat pe contracandidatul său, Mircea Geoană, la o dezbatere publică. Actualul preşedinte a declarat că îl lasă pe liderul social-democrat să aleagă postul de televiziune şi moderatorul pentru a evita negocierile dintre staff-urile de campanie.

\"La începutul săptămânii trecute, Televiziunea Română, deci televiziunea publică, a transmis către mine o invitaţie să particip la două dezbateri cu Mircea Geoană. Am răspuns imediat, spunând da, luni şi vineri, aşa cum a propus televiziunea publică. Ieri am primit o scrisoare în care televiziunea publică spune că nu mai poate stabili datele dezbaterilor şi că trebuie să se adreseze Birourilor Permanente ale celor două camere. În mod categoric, domnul Sassu a intrat adânc în subordinea intereselor mogulilor, dar şi ale lui Geoană, însă păcatul este că TVR nu este proprietatea cuiva, este proprietate publică. Eu cer televiziunii române ca, fără să mai aştepte aprobarea Biroului Permanent al Camerei, să menţină programul pe care l-am confirmat la solicitarea televiziunii române publice\", a spus Traian Băsescu.

Şeful statului a propus Palatul Parlamentului ca loc de desfăşurare pentru confruntarea de duminică, de la ora 20.00.

\"Pentru întâlnirea de mâine, de duminică, las la latitudinea domnului Geoană să-şi aleagă televiziunile şi moderatorii, ca să nu mai fie motivaţia negocierilor între staff-uri, dar în mod categoric această întâlnire trebuie să aibă loc pentru că o cer românii şi românii trebuie să vadă punctele de vedere ale celor doi candidaţi pentru a şti cum să-şi orienteze opţiunea pe data de 6. În caz contrar, cred că Mircea Geoană poate primi o singură etichetă, laş\", a încheiat Băsescu.