MENIU

Băsescu, întrebat dacă va candida din nou: "Avem criză, europarlamentare, de asta vă arde acum?"

Traian Băsescu participă la serbarea populară "Hora Bucovinei", în judeţul Suceava
Foto: NewsIn

Întrebat de ziarişti dacă va candida pentru un nou mandat de preşedinte, Traian Băsescu a declarat duminică, că "deocamdată avem criză" şi vin alegerile europarlamentare.

"Deocamdată avem criză, sunt europarlamentare, de asta vă arde acum?", a spus preşedintele, în timpul unei vizite în localitatea suceveană Bucşoaia, unde participă la serbarea populară "Hora Bucovinei".

Traian Băsescu a afirmat, în repetate rânduri, că nu s-a decis dacă va candida la alegerile prezidenţiale care vor avea loc la sfârşitul acestui an.

Potrivit unui raport intern al Ambasadei Austriei, obţinut de NewsIn, Traian Băsescu le-a spus ambasadorilor UE, în cadrul unei întâlniri, că va lua o decizie privind candidatura sa la prezidenţiale abia în septembrie, în funcţie de efectele crizei economice, iar Emil Boc este pregătit drept candidat de rezervă al PD-L.

Ulterior, preşedintele a afirmat că în decizia de a candida pentru un nou mandat va lua în calcul eventualul "derapaj" economic şi social, precizând că s-ar considera îndreptăţit să intre în cursă dacă se va dovedi că România este "pe un drum de ieşire din criză".

În schimb, liderii PD-L s-au declarat convinşi că Traian Băsescu va candida, precizând însă că şeful statului nu i-a informat dacă va intra din nou în cursa prezidenţială.