MENIU

Băsescu: Înregistrarea nu este autentică. Să-ţi fie ruşine, Dinu Patriciu!

Traian Băsescu spune că, potrivit INEC, filmul nu este autentic
Rezultatele avizului INEC au fost prezentate de preşedinte

Traian Băsescu a declarat că, potrivit avizului INEC, filmul în care se presupune că ar fi lovit un copil este un fals.

Traian Băsescu a dorit să arate că a primit avizul 1181 de la INEC.  \"Obiectul expertizei a fost următorul : prin adresa din 31.11.2009 s-a solicitat cu privire la o înregistrare de pe un CD întocmirea unui aviz să se stabilească dacă înregistrarea conţine urme de intervenţie tehnică în sensul modificării integrităţii. CD-ul a reprodus fidel înregistrarea din ziarul Gardianul\", a spus Traian Băsescu.

Preşedintele a citit concluziile avizului pe care a promis că le va folosi şi în procesul cu Dinu Patriciu.
\"Înregistrarea contestată conţine elemente de editare computerizată în sensul alterării integrităţii, nu este autentică şi nici nu reprezintă o copie realizată cu acurateţe a unei înregistrări autentice\".

\"Se pare că unii încearcă să câştige alegerile prin realizarea unor falsuri şi prin minciună. Dincolo de concluziile avizului  am şi eu, cu permisiunea dumneavoastră, o concluzie: Să îţi fie ruşine, Dinu Patriciu!\". Aceasta a fost concluzia lui Traian Băsescu.

\"Institutul Naţional de Expertiză Criminalistică nu ne-a solicitat, în ultimele zile, suportul electronic pe care noi am avut în faza iniţială această imagine. S-a spus acum că expertiza s-a făcut pe o copie fidelă a ceea ce noi am difuzat\", a spus, în replică, Alecu Racoviceanu, directorul ziarului \"Gardianul\", la Realitatea TV.

Mai mult, spune jurnalistul, \"nu este vorba de o expertiză, ci de o analiză făcută pe nişte imagini pe care nu le cunosc\".

\"Imaginile puse pe site nu mi-au fost solicitate de experţii acestei instituţii\", încheie jurnalistul.

Pe 26 noiembrie, la o zi după ce Dinu Patriciu a afirmat că preşedintele ar fi lovit un copil cu pumnul la un miting electoral din 2004, de la Ploieşti, ziarul Gardianul a publicat un film în care Traian Băsescu pare că loveşte un copil în faţă. Imaginile publicate de ziarul Gardianul au fost surprinse la Ploieşti, unde fusese amenajată o scenă pe care Traian Băsescu se aplecase pentru a lua un memoriu de la o femeie.  Copilul se afla chiar lângă aceasta, iar camera de luat vederi a surprins când Traian Băsescu pare că îl loveşte cu pumnul pe copil.

Invitat la Realitatea TV, Traian Băsescu a văzut imaginile în timpul emisiunii Realitatea Zilei, însă singura sa reacţie a fost: \"Vă asigur că o să mă uit şi o să vă dau o explicaţie publică. Nu îmi aduc aminte de incident. Sunt destui care mă înjură pe unde mă duc. Probabil că mai eram cu cineva, nu eram singur. Nu ştiu dacă acel copil nu a vorbit urât femeii. Vedem despre ce este vorba. Voi da o explicaţie mâine\".

La numai câteva ore, Traian Băsescu a declarat de la sediul său de campanie că nu a lovit acel copil.