MENIU

Băsescu: Îi văd pe mogulii aştia ca pe nişte rechini care se învârt în jurul datei de 6 decembrie

Traian Băsescu
Băsescu: Îi văd pe mogulii aştia ca pe nişte rechini care se învârt în jurul datei de 6 decembrie

Traian Băsescu s-a declarat miercuri îngrijorat că deciziile privind structura guvernului, programul de guvernare şi privatizările sunt decise la sediile firmelor \"mogulilor\" şi că premierul propus de PSD şi PNL e ţjnut în afara deciziilor importante.

Traian Băsescu a susţinut miercuri seară o declaraţie de presă la sediul său de campanie. Preşedintele a lansat din nou un atac dur la adresa \"mogulilor\".

\"La domnul Voiculescu, s-a discutat strategia politică, la domnul Patriciu, s-a discutat strategia economică şi la domnul Vîntu, privatizări. Crede cineva că la sediile firmelor acestor domni s-a discutat despre ineteresele cetăţenilor sau despre interesele acestor domni? Credeţi că a discutat cineva cum să îi scoate pe români din criză sau cum să profite ei de criză? Este cinstit, este corect ca oameni politici importanţi, ca Iliescu, Adrian Năstase, Meleşcanu, Radu Stroe, Crin Antonescu, Hrebenciuc, să fie convocaţi la sediile firmelor mogulilor? Toate aceste întâlniri pentru a se discuta lucruri extrem de importante pentru ţară\", a spus Băsescu.

Băsescu s-a declarat îngrijorat că deciziile privind structura guvernului, programul de guvernare şi privatizările sunt decise la sediile firmelor \"mogulilor\" şi că premierul propus de PSD şi PNL e ţjnut în afara deciziilor importante.

\"Mă îngrijorează, în modul cel mai sincer, un lucru: că toate aceste decizii importante se iau în lipsa primului-ministru al acestei alianţe.  De ce nu l-au invitat şi pe primul-ministru să discute structura Guvernului, să discute strategia economică, soluţiile de privatizare? De ce primul-ministru propus este ţinut în afara deciziilor importante? Se pare că va fi independent faţă de orice decizie\", a mai spus Băsescu.

Băsescu a mai declarat că liderii Alianţei  au căutat o soluţie în care totul este decis de alţii, şi nu de primul-ministru: \"Domnul Johannis încă nu a realizat în ce se bagă\".

\"Îi văd pe mogulii aştia ca pe nişte rechini, care se învârt în jurul datei de 6 decembrie. Acolo li se pare lor că este prada. Aceea este data după care li se pare că, după 5 ani de neînghiţit, au de înghiţit prada pe care o aşteaptă. Eu am să le dau o veste foarte proastă pentru ei: Ziua de 6 nu le va aduce bucurii,  iar eu voi continua să apăr, de lăcomia lor,  interesele  românilor. Indiferent cât de tare i-aş supăra şi cât de mult m-ar şicana împreună cu partenerii lor din politică în îndeplinirea mandatului, vă asigur că sunt hotărât să nu îi las să îşi înhaţe prada\", a mai spus Băsescu.

Mai multe articole despre:
alegeri candidat Traian Băsescu vot declaraţie