MENIU

Băsescu îi declară război lui Sassu: Nu voi mai pune piciorul la TVR

Băsescu nu mai pune piciorul în TVR

Şeful statului spune că nu se va mai duce la televiziunea publică atâta vreme cât fostul pesedist Alexandru Sassu va fi director general al instituţiei. Sassu ar putea fi schimbat de Parlament.

Preşedintele Traian Băsescu are un mesaj clar pentru preşedintele director general al TVR, Alexandru Sassu. \"Nu voi mai călca la TVR atâta vreme cât vei fi şeful ei. Nu voi mai merge la TVR. O să încerc cu altă televiziune să le spun românilor”, a spus Băsescu, la B1 TV, făcând trimitere la promisiunea sa din campanie de a merge o dată pe lună la OTV. Şeful statului a ţintit direct spre fostul pesedist Sassu: „Pe timpul campaniei TVR nu a avut rolul de televiziune publică, ci s-a pus în remorca lui VÎntu şi Voiculescu. Nu voi mai călca acolo. Nu pun restricţii jurnaliştilor de la TVR.  Este protestul meu de televiziunea publică. Nu mă mai duc în studiorile acestei televiziuni, atât timp cât este domnul Sassu director. În primul cinci ani am protestat netrimiţând un reprezentant în Consiliul de Administraţie, e dreptul meu să protestez astfel”, a spus preşedintele.

Alexandru Sassu a fost ţinta criticilor lui Traian Băsescu şi Crin Antonescu în recenta campanie electorală. Cei doi prezidenţiabili l-au acuzat că a sabotat organizarea unei întâlniri între aceştia şi Mircea Geoană, Sorin Oprescu şi Kelemen Hunor.
Ulterior, presa a acuzat TVR că în timpul unei partide din Champions League între Unirea Urziceni şi Glasgow Rangers, comentatorii meciului au fost presaţi să menţioneze prezenţa lui Geoană la meci. La câteva zile distanţă, CNA sancţiona TVR2 pentru faptul că a întrerupt o emisiune sportivă pentru a transmite un miting electoral al lui Geoană de la Adamclisi.

Sassu ar putea fi schimbat

Soarta şefului TVR Alexandru Sassu e în mâinile Parlamentului. Asta pentru că parlamentarii nu au discutat şi votat Raportul de activitate pe anul trecut al televiziunii publice. Dacă acesta va fi respins, Sassu îşi va pierde funcţia. PD-L are alături de UDMR, minorităţi naţionale şi independenţi majoritatea în Legislativ. Un proiect de depolitizare a TVR iniţiat de pedelista Raluca Turcan zace blocat de ani întregi în Parlament.

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu TVR Alexandru Sassu