MENIU

Băsescu îi dă în judecată pe Dinu Patriciu şi ziarul \"Gardianul\"

<descriere>
Băsescu îi dă în judecată pe Dinu Patriciu şi ziarul "Gardianul"

Preşedintele îi acuză că au pus în circulaţie publică un clip trucat. Şeful statului a întrebat presa dacă înainte de a difuza clipul a cerut expertiza de la Institutul Naţional de Expertiză. În replică, omul de afaceri Dinu Patriciu a anunţat că şi el îl va da in judecată pe Traian Băsescu pentru calomnie.

Traian Băsescu a anunţat că îi va da în judecată pe Dinu Patriciu şi ziarul \"Gardianul\", pe care îi consideră responsabili de difuzarea unui clip trucat din care reiese că şeful statului ar fi lovit un copil de 10 ani în timpul alegerilor din toamna anului 2004, la un miting electoral la Ploieşti.

\"Pot sa înţeleg starea de tensiune şi disperarea unui om care pierde, dar de aici până la insulte e cale lungă. Sunt obligat să-l acţionez în justiţie pe Traian Băsescu pentru calomnie\", a spus, Dinu Patriciu.

\"La 20 de ani de la Revoluţie, românii nu mai pot fi păcăliţi, manipulaţi cu filme trucate în care, fără ruşine, amestecă viaţa unui copil, un copil care este supus unei presiuni mediatice extraordinare doar în interesul candidatului Mircea Geoană, utilizându-se pentru aceasta filme trucate\", a spus Traian Băsescu.

Preşedintele  a întrebat presa dacă înainte de a difuza respectivul clip a cerut o expertiză de la Institutul Naţional de Expertiză.

\"În ultimele zile ale acestei campanii a ieşit la suprafaţă toată mizeria din spatele lui Mircea Geoană\", a continuat Traian Băsescu. Mai mult, spune preşedintele, \"folosirea trusturilor de presă în favoarea unui singur candidat este necinstită\".

\"Obiectivele acestor rechini ieşiţi la suprafaţă, Vîntu, Patriciu şi Voiculescu, care manipulează conştiinţe prin trusturile de presă, sunt legate de ceea ce nu au putut să înhaţe în timpul liniştii garantate de Iliescu, Năstase şi Geoană ca ministru de Externe şi sunt flămânzi să smulgă noi bucăţi de pradă din economia românească\", a încheiat preşedintele.