MENIU

Băsescu i-a dăruit lui Geoană un coş cu produse tradiţionale şi a primit în schimb \"Codul bunelor maniere\"

<descriere>
Mircea Geoană şi Traian Băsescu la proba jurămintelor

Preşedintele în exerciţiu i-a oferit un coş cu flori soţiei lui Mircea Geoană şi un coş cu produse tradiţionale lui Mircea Geoană. Traian Băsescu a primit ultima carte publicată de contracandidatul său şi \"Codul bunelor maniere\".

Moderatorul Robert Turcescu le-a pregătit celor doi contracandidaţi un moment surpriză în confruntarea de la Palatul Parlamentului.

Cei doi adversari şi-au făcut reciproc cadouri şi au primit câte un dar şi de la moderatorul Robert Turcescu, o Biblie pe care Mircea Geoană şi Traian Băsescu au fost nevoiţi să jure că nu le-au promis nimic \"mogulilor\" Patriciu, Vântu, Voiculescu.

Băsescu, în plus, a jurat că nu l-a lovit \"nici în plex, nici cu pumnul în cap\" pe minorul care a apărut în filmuleţul din campania electorală din 2004.

Traian Băsescu le-a dăruit soţiei şi susţinătoarelor lui Mircea Geoană trandafiri albi, iar contracandidatului său i-a oferit un coş cu produse româneşti, în timp ce Mircea Geoană i-a dăruit lui Băsescu \"Codul bunelor maniere astăzi\", dar şi ultima sa carte.

\"Să fie într-un ceas bun, ca să le mănânc la Cotroceni de Crăciun\", a replicat Geoană, primindu-şi darul zâmbind.

\"Nu, păi tu de ce crezi că eu îţi dau să ai mâncare?\", a replicat râzând Traian Băsescu. \"Din suflet mi-aş dori, şi ar trebui să ne dorim amândoi, ca ce este în acest coş să se poată găsi în cât mai puţini ani şi pe masa românilor\", a continuat Băsescu.

Mircea Geoană a luat de pe pupitru coşul pe care l-a primit cadou şi l-a aşezat jos, lângă susţinătorii săi. \"Nu a fost un gest de nepoliteţe, am vrut doar ca poporul român să nu se gândească că a avut cinci ani de mandat atât de îmbelşugaţi\", şi-a justificat el gestul.

Apoi, Geoană şi-a prezentat cadoul către Băsescu: \"Vreau să vă fac un cadou ceva mai cultural, o carte a Aureliei Marinescu însoţit de un citat din Ghandi care spune că un conducător adevărat nu doar îşi conduce poporul, îl şi ridică şi îl civilizează\", i-a oferit şi Geoană cadoul său lui Traian Băsescu. Geoană i-a dăruit lui Băsescu şi o carte pe care a scris-o recent, \"Încredere\".

\"Domnule Geoană, pot să le pun şi eu acolo? Eu sunt politicos, totuşi\", a atins Băsescu gestul lui Geoană de a pune deoparte cadoul primit.

\"Nu, dar mi-e teamă să nu ajungă în Bulgaria, dacă le daţi domnului Dinescu\", a replicat Mircea Geoană, făcând aluzie la o replică a primarului Craiovei, care l-a trimis pe Mircea Dinescu pe malul drept a Dunării.