MENIU

Băsescu: Fac apel la bărbatul Adrian Năstase să se prezinte în faţa procurorilor

Foto: NewsIn
Băsescu: Blocarea dosarului lui Adrian Năstase în Parlament pune Legislativul, ca instituţie, într-o lumină foarte proastă

Traian Băsescu a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, că blocarea dosarului lui Adrian Năstase în Parlament pune Legislativul, ca instituţie, într-o lumină foarte proastă şi "face un mare rău României".

Preşedintele României Traian Băsescu a făcut un apel la bun simţ, spunând că "Parlamentul este una din instituţiile criticate (în raportul CE pe justiţie n.red.) şi aici o să fiu foarte direct, poate că cei trei ani în care suport continuu aprecierile domnului Adrian Năstase trebuie să se încheie. Aici fac un apel al bun simţ, chiar şi la domnul Adrian Năstase. Este evident că blocarea dosarului său în Parlament este unul dintre elementele care aruncă a o lumină foarte proastă pe Parlamentul României, ca instituţie."

"A venit momentul ca Adrian Năsase să înţeleagă că deasupra persoanei sale se află interesul naţional. Cred că Adrian Năstase nu are o problemă dacă se duce în faţa procurorilor. Am convingerea că Adrian Năstase este curat ca lacrima, dar el nu-şi dă seama că-i curat. Şi fuge din faţa procurorilor. Nu cred ca Adrian Năstase nu se poate apăra", a mai declarat preşedintele României.

"Trebuie să înţeleagă că atâta timp cât va fugi, ascunzându-se în faţa Parlamentului va face un mare rău României, decredibilizând Parlamentul României", a mai decalrat preşedintele Băsescu.

Acesta a mai adăugat, referitor la imaginea Parlamentului arătată în raport, că "acesta (raportul pe justiţei - n. red.) remarcă viteaza foarte scăzută cu care Parlamentul aprobă începerea urmăririi penale, şi în alte cazuri, decât cel al domnului Năstase. Per ansamblu pune asupra Parlamentului semnul întrebării legat de capacitatea acestuia de a nu se amesteca în Justiţie şi, în acelaşi timp, pune sub semnul întrebării voinţa politică în România de a se lupta împotriva corupţiei.

"Ca realitate legislativă avizul dat de Parlament pentru începerea urmăririi penale nu înseamna că omul este vinovat, dar în mod legal procurorul nu poate să ia o declaraţie unui ministru membru al Paralmentului sau unui fost ministru membru al Parlamentului fără acest aviz al Paralmentului. Lucrurile trebuie abordate şi în interes naţional nu numai în interes personal", a conchis preşedintele Traian Băsescu.

Mai multe articole despre:
parlament Traian Băsescu Adrian Năstase dosar