MENIU

Băsescu: Există riscul ca fondurile UE, 32 de miliarde de euro, să nu fie absorbite

Foto: RTV

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că una dintre cele mai mari nemulţumiri ale românilor se îndreapă spre justiţie, percepută ca fiind coruptă şi inechitabilă, dar că există probleme şi în ce priveşte capacitatea administrativă a României, existând riscul să nu fie absorbite fondurile UE.

Şeful statului a precizat că una dintre marile nemulţumiri ale cetăţenilor români se îndreaptă spre justiţie, "sector care este adesea perceput ca fiind corupt şi inechitabil".

"România este încă supravegheată de CE pe domeniul justiţiei", a amintint Băsescu în cadrul conferinţei "The Future of Social Change: 1989-2009: Visions and Perspectives after 20 Years of Transition", organizată de Fundaţia Erste.

Vorbind despre punctele slabe ale sistemului instituţional românesc, Băsescu s-a referit şi la administraţie, pe care a caracterizat-o ca fiind slabă. "În general, România este o ţară cu o slabă capacitate administrativă, iar în acest context există riscul de a nu putea fi absorbite cele 32 de miliarde de euro alocate României din bugetul UE în perioada 2007-2013", a  atenţionat şeful statului.

Băsescu a arătat că există prea multă ineficienţă în funcţionarea instituţiilor statului, referindu-se şi la birocraţia excesivă şi parafiscalitatea foarte mare.