MENIU

Băsescu despre partidul lui Cozmâncă: Avem deja un partid comunist, ce să mai facă electoratul cu încă unul?

Foto: NewsIn

Şeful statului crede că Alianţa Social Democrată - partidul pe care se pregăteşte să-l lanseze fostul pesedist Octav Cozmâncă - nu are prea mari şanse de reuşită. În privinţa contracandidatului pe care crede că îl va întâlni în turul doi, Băsescu a fost clar: Mircea Geoană.

Traian Băsescu se joacă cu apropourile. Invitat la un dialog cu cititorii HotNews, şeful statului a fost întrebat ce şanse dă viitorului nou partid plănuit de fostul preşedinte-executiv al PSD, Octav Cozmâncă. "Nu va influenţa în niciun fel scena politică. Avem deja un partid comunist aşa că ce să mai facă electoratul cu incă unul?", s-a întrebat retoric şeful statului, fără să precizeze la cine s-a referit.

În cadrul discuţiei l-a atacat însă pe fostul preşedinte Ion Iliescu, vorbind despre liniştea care se instala prin acceptarea lui Klaus Johannis în scaunul de premier. "Sunt conştient că se instala liniştea peste ţară. Ar fi fost o linişte ca pe vremea lui Ion Iliescu, când sub el a înflorit o mafie economică şi politică, cu care lupt de la începutul anului 2005, dar cu care n-am fi făcut niciodată compromisuri. Lipsa compromisurilor cu acest sistem mafiot mi-a făcut mandatul foarte greu, dar cred că am adoptat soluţia corectă", a spus Băsescu.

În privinţa contracandidatului cu care se va bate în turul doi al prezidenţialelor, preşedintele a avut o profeţie: va fi Mircea Geoană.