MENIU

Băsescu despre dezbaterea de joi: Dacă aş fi continuat, Geoană se prăbuşea

Traian Băsescu

Traian Băsescu putea să atingă subiecte mult mai grele în dezbaterea de joi de la Palatul Parlamentului, însă a preferat să nu o facă. Riscul era, spune el, ca televiziuni precum TVR să transforme înfrângerea lui Geoană într-un scandal iscat de prezidenţiabilul pedelist.

\"Nu vreau să exagerez\", a spus Traian Băsescu, \"dar foarte mult consumă la Mircea Geoană o imagine. Ieri a fost la potenţialul lui maxim. Dacă aş fi continuat, Geoană se prăbuşea\".

În opinia prezidenţiabilului PD-L, faptul că Mircea Geoană a scos în faţă programul Rabla la tractoare a fost o copilărie din partea acestuia. \"Să fii copil să vii în faţa mea cu afirmaţii de genul \'Voi introduce programul Rabla la tractoare\'. El atât poate. Dacă intrăm într-o cascadă de replici, după prima întrebare el nu mai poate continua\", a spus Traian Băsescu.

\"Puteam să iau subiecte mult mai grele, însă am considerat că, fiind campanie, riscam ca nişte televiziuni ca TVR să vadă în înfrângerea lui Mircea Geoană un scandal iscat de mine. Aveam şi de comunicat românilor informaţii, nu puteam să sacrific tot timpul\", a explicat Traian Băsescu.

Totodată, prezidenţiabilul susţinut de PD-L a recunoscut că \"dezbaterea de aseară (joi seară, n.r.) ar fi fost mai grea\" dacă l-ar fi avut în faţă pe Adrian Năstase. \"Adrian Năstase are experienţa guvernării şi este mai pregătit şi pe politica externă\", a explicat Băsescu. Cât despre o dezbatere avându-l ca adversar pe Ion Iliescu, aceasta ar fi fost chiar mai uşoară, întrucât \"s-ar fi văzut o diferenţă uriaşă de opinii\".