MENIU

Băsescu despre descentralizare: Dacă ceva nu merge bine la şcoală, primăria va avea părinţii la uşă

FOTO: NewsIn

Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la o întâlnire cu administraţia locală şi profesori din Timiş, că descentralizarea în învăţământ este extrem de importantă şi că "dacă ceva nu va merge bine la şcoală, primăria va avea părinţii la uşă" şi aceştia nu se vor mai uita neputincioşi către minister.

"Această trecere către administraţia locală este extrem de importantă pentru acţiunea şcolii, performanţa şcolii, nivelul de satisfacţie al elevilor şi al părinţilor e sub controlul comunităţii. Dacă ceva nu mai merge bine în şcoală, Primăria va avea părinţii la uşă", a afirmat şeful statului, la Timişoara.

Traian Băsescu a mai spus că descentralizarea şcolilor reprezintă un pas major în încercarea de modernizare a statului. "Sunt optimist, cred că şansele de reuşită ale descentralizării educaţiei sunt de 80%," a adăugat preşedintele.

Şeful statului şi-a exprimat speranţa că descentralizarea sistemului de învăţământ se va realiza, dar şi îngrijoararea cu privire la cum anume se va facea această descentralizare. El a atenţionat administraţiile locale că sunt răspunzătoare ca acest proces să se desfăşoare paşnic şi să fie elegant, printr-o bună înţelegere între şcoli, inspectorate şi primării.

În privinţa consiliilor de administraţie ale şcolii, preşedintele a spus că acestea vor fi formate din o treime dascăli, o treime reprezentanţi ai părinţilor şi o treime reprezentanţi din administraţia locală.

Preşedintele consideră că elevii nu ar trebui să stea la şcoală mai mult de 30 de ore pe săptămână, cu tot cu timpul în care elevul îşi va face temele sub supravegherea dascălilor.

"E inadmisibil sa avem 13 materii care se predau la liceu şi reforma curiculara presupune ca într-un an să se predea şase-şapte obiecte de studiu", a comentat preşedintele.