MENIU

Băsescu:Desemnarea lui Cioloş pentru portofoliul Agriculturii reprezintă un semnal de încredere din partea UE

<descriere>

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri că desemnarea lui Dacian Cioloş drept comisar pentru agricultură este un lucru care demonstrează capacitatea României de a atinge obiective importante în UE.

Traian Băsescu a calificat drept o veste foarte bună desemnarea lui Dacian Cioloş pentru portofoliul de comisar pe Agricultură şi Dezvoltare rurală.

\"Cred că este un lucru extrem de important pentru România, deoarece  politica agricolă cumună este unul din pilonii UE. De asemenea portofoliul este extrem de important şi prin prisma bugetului alocat pentru agricultură şi dezvoltare rurală, pe de-o parte, dar mai ales prin prisma numărului mare de oameni implicaţi în activităţile legate de agricultură şi industrie alimentară. Unul din semnalele pe care le primim prin desemnarea domnului Cioloş în calitate de comisar pentru agricultură şi dezvoltare rurală este şi un semnal de încredere. Unsemnal de care România avea nevoie pentru a-şi confirma locul în interiorul UE\", a declarat preşedintele.

\"Desemnarea făcută de preşedintele Barroso poate fi şi un semnal care arată nevoia adaptării politicii agricole comune la noile realităţi de după intrarea ultimelor 12 state în UE. Este clar că politica agricolă cumună trebuuie revăzută şi adaptată acestor noi realităţi\", a mai spus Traian Băsescu.

\"Pentru noi a fost foarte important ca succes diplomatic obţinerea acestui portofoliu şi demonstrează capacitatea noastră de a atinge obiective importante în interiorul UE\", a mai afirmat preşedintele care a precizat că Dacian Cioloş \"nu este un comisar al României, ci al Uniunii Europene şi nimeni nu este îndreptăţit să gândească la o favorizare a României de către comisarul pentru agricultură şi dezvoltare rurală\".

Băsescu a subliniat că Cioloş a primit susţinerea tuturor formaţiunilor politice importante din ţară. \"Cred că am obţinut un succes diplomati care esre important pentru noi. procesul de desemnare însă este destul de lung, audierile comisarilor încep în luna ianuarie\", a precizat preşedintele.

Citeşte şi declaraţia lui Dacian Cioloş