MENIU

Băsescu: Decizia privind legalizarea consumului de droguri şi a prostituţiei revine politicienilor

Foto: NewsIn

Preşedintele Traian Băsescu i-a replicat, duminică, preşedintelui CJ Bihor, Radu Ţârle (PNL), în timpul unei întâlniri cu autorităţile locale din judeţ, că propunerile comisiei prezidenţiale privind prostituţia şi drogurile sunt doar sugestii, iar decizia revine să fie luată de clasa politică.

Ţârle îi spusese preşedintelui că ţările care au legalizat consumul de droguri uşoare şi prostituţia regretă acest lucru. "Toţi mi-au spus că a fost cel mai mare rău pe care l-au făcut", a spus Ţârle.

Şeful statului i-a precizat că nu putea să nu aducă în dezbatere acestă realitate numai din considerente electorale.

Băsescu a continuat, spunând că nu poate să  nu ţină cont de părerea celor care au întocmit raportul respectiv şi că nici nu poate interveni asupra lui, aşa cum i-a cerut şeful CJ Bihor. El a adăugat că responsabilitatea acestui lucru revine clasei poltice, care poate accepta sau nu sugestiile comisiei prezidenţiale.

Şeful statului a participat, duminică, la Oradea, la o întâlnire cu reprezentanţii autorităţilor locale, după care a avut în program o întâlnire cu managerii de şcoli şi profesorii. În cursul după-amiezii a participat la manifestările dedicate zilelor oraşelor Marghita şi Ştei.

Comisia prezidenţială pentru analiza riscurilor sociale şi demografice a propus în Raportul său dezincriminarea consumului de droguri şi a sexului comercial, ca soluţii pentru limitarea consumului de droguri ilegale, a prostituţiei şi răspândirii infecţiei cu virusul HIV.