MENIU

Băsescu: Dacă vom crede că salariile vin din cer, numai pentru faptul că vin de la stat, ne înşelăm

Traian Băsescu la Craiova

Traian Băsescu, candidatul la preşedinţie susţinut de PD-L, a declarat la postul public de radio, că măsurarea sărăciei în România nu trebuie neapărat raportată la cum este aceasta calculată în alte state din UE, pentru că \"sărăcia se calculează fără să se ia în calcul proprietatea, iar în România există aproximativ 30% de proprietari\".

Întrebat, dacă noi, românii, suntem cei mai săraci din Uniunea Europeană, Traian Băsescu a afirmat că cel mai important este modul de abordare a acestei probleme, pentru că în celelalte ţări din UE, sărăcia se calculează fără să se ia în calcul proprietatea. Iar în România există aproximativ 30% de proprietari din întreaga populaţie, ceea ce este un lucru foarte bun.

\"Dacă priviţi cum se calculează sărăcia în celelalte state veţi afla că proprietatea nu e pusă la calcul. Iar la noi aproximativ 30 % sunt proprietari. Este un lucru bun. Ca salarii, este şi după productivitate\", a declarat Băsescu, care a apreciat că salariile ar trebui să fie în funcţie de productivitate.

\"În România, dacă vom crede că salariile vin din cer, numai pentru faptul că vin de la stat,  ne înşelăm. Până nu creştem productivitatea în economie, măsurile în salarii sunt nerealiste. Ideea este să nu se mai facă ce s-a făcut în 2008, când am amanetat viitorul. Ma refer aici şi la sistemul de salarizare şi pensii speciale. Trebuie să terminăm cu acestea pentru că sunt mari şi nejustitificate. De asemena, trebuie sa terminăm cu salariile nejustificate. (...) Astfel ne ducem pe şantiere, tăiem panglici şi-l mângâiem pe muncitorul ăla, iar eu stau pe un salariu special care este din salariul lui\", a explicat şeful statului.

\"Noua lege a salarizarii este promulgată deja, legea pensiilor a dus la caderea guvernului. Va trebui sa revenim. Este o reactie a clasei politice la echitate\", a conchis candidatul susţinut de PD-L.