MENIU

Băsescu cu clop cu pene de păun şi brâu, la Zilele Năsăudului

Băsescu s-a bucurat să probeze clopul cu pene de păun, s-a încins cu brâu ciobănesc, a sărit în ţarcul oilor şi a tuns o mioară.
Foto: RTV

Preşedintele Traian Băsescu, alături de soţia sa, a participat la Zilele Năsăudului. Din repertoriul preşedintelui nu a lipsit cunoscuta baie de mulţime.

Preşedintele a parcurs pe jos drumul până în faţa Primăriei Năsăud pentru a vedea Parada Costumelor Populare. El a semnat în cartea de onoare a localităţii şi a vizitat Primăria. Şeful statului şi soţia lui au rămas la Năsăud până la ora 13:30.

În Năsăud, preşedintele a primit de la localnici straie locale şi nu a ezitat să probeze clopul cu pene de păun.

Lăsând la o parte orice urmă de inhibiţie, Traian Băsescu a luat parte la concursul de tuns oi de la sărbătoarea "Hora Bucovinei", din Bucşoaia. Preşedintele a sărit în ţarcul oilor, a pus mâna pe foarfecă şi a început să tundă o mioară! Dând dovadă de o reală iscusinţă, în scurt timp preşedintele a fost declarat "câştigător al concursului".

Ajuns în centrul oraşului, Traian Băsescu a mai primit şi o curea cu mărgele, iar soţia sa o pălărie cu flori şi o ie. El a fost întâmpinat de oficialităţi cu pâine şi sare, dar şi de tineri îmbrăcaţi în costume populare care purtau pălării cu păun, specifice Văii Someşului Mare.

El a făcut o baie de mulţime în aplauzele celor prezenţi. Traian Băsescu şi soţia sa au urcat pe scenă cu două fetiţe îmbrăcate în costume populare.

În aşteptarea vizitei preşedintelui Traian Băsescu, autorităţile au asfaltat, pe porţiuni, DN 17 C, pe traseul pe care urma să-l străbătă şeful statului, asfaltul fiind turnat inclusiv în noaptea de sâmbătă spre duminică. De altfel, mulţi participanţi s-au trezit că au pe încălţămintele urme de bitum proaspăt, asfaltul neavând timp să se întărească.

Circulaţia în zona centrală a Năsăudului a fost restrucţionată pentru maşini, singurii care au avut acces fiind participanţii la deschiderea Zilelor Năsăudului, ajunse la ediţia a noua, poliţiştii şi maşinile SPP.

Cei doi au participat, tot în cursul acestei zile, în Bucovina, la o sărbătoare câmpenească organizată în localitatea Frasin. Citeşte mai mult despre vizita în Bucovina