MENIU

Băsescu cu bundiţă: Niciodată nu îţi vezi de prea multe ori soacra într-un an

Traian Băsescu, gătit cu bundiţă bucovineană, le-a spus oamenilor că este fericit să participe la Hora Bucovinei
Foto: stirileprotv.ro

Preşedintele României, Traian Băsescu, aflat într-o vizită în Bucovina a declarat că unul dintre motivele pentru care a ajuns şi pe aceste meleaguri după vizita în Năsăud, este mama soţiei sale care spune că "niciodată nu îţi vezi de prea multe ori soacra într-un an".

Traian Băsescu, gătit cu bundiţă bucovineană, le-a spus oamenilor că sărbătoarea Hora Bucovinei, vorbeşte despre oamenii zonei ca gospodari, şi că este o tradiţie din vremurile de demult.

Acesta a adăugat că e sigur că nu va câştiga un concurs de cântat la fluier, însă dacă va concura la un concurs de mâncat brânză, sigur are şanse de câştig.

Aproape 30.000 de oameni sunt aşteptaţi azi la Hora Bucovinei, o sărbătoare câmpenească unde oierii îşi vor admira mioarele şi-l vor alege pe cel mai vrednic baci.

Înainte de vizita în Bucovina, Traian Băsescu a participat la sărbătoarea oraşului Năsăud, unde a făcut o baie de mulţime, a privit dansatorii şi a făcut poze cu localnicii. 

Preşedintele a parcurs pe jos drumul până în faţa Primăriei Năsăud pentru a vedea Parada Costumelor Populare. El a semnat în cartea de onoare a localităţii şi a vizitat primăria. Şeful statului şi soţia lui au rămas la Năsăud până la ora 13.30.

În Năsăud, preşedintele a primit de la localnici straie locale şi nu a ezitat să probeze clopul cu pene de păun. Odată ajuns în centrul oraşului, Traian Băsescu a mai primit şi o curea cu mărgele, iar soţia sa o pălărie cu flori şi o ie. El a fost întâmpinat de oficialităţi cu pâine şi sare, dar şi de tineri îmbrăcaţi în costume populare care purtau pălării cu păun, specifice Văii Someşului Mare.

Citeşete mai multe despre vizita Preşedintelui la Năsăud

 

 

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu Sărbătoare Bucovina Năsăud