MENIU

Băsescu cere în instanţă înregistrarea originală şi camera cu care s-a făcut filmarea

<descriere>

Traian Băsescu cere public înregistrarea originală şi camera cu care s-a făcut presupusa filmare în care şeful statului apare lovind un copil în vârstă de 10 ani.

\"Am contactat experţi acreditaţi de Ministerul Justiţiei şi ne-au cerut două lucruri: înregistrarea orginală şi camera cu care s-a făcut filmarea. Punctul lor de vedere este că niciun expert nu va accepta să dea un certificat în lipsa înregistrării originale şi a camerei\", a spus Traian Băsescu, într-un interviu acordat jurnalistului Cătălin Tolontan, care urmează să apară în ediţia de luni a \"Gazetei Sporturilor\".

În acelaşi interviu, Traian Băsescu susţine că îl va da în judecată pentru calomnie pe omul de afaceri Dinu Patriciu deoarece acesta a afirmat, într-o emisiune la Realitatea TV, că în filmuleţul pus în circulaţie de ziarul \"Gardianul\" a văzut nu una, ci două lovituri pe care şeful statului le-ar fi aplicat băiatului, una în stomac şi una în faţă.

\"Dinu Patriciu susţine că a văzut două lovituri, una în stomac şi un pumn în faţă. Acţiunea mea îl va obliga să probeze. Proba nu poate fi decât înregistrarea originală. Şi, dacă găsim înregistrarea originală, găsim şi camera originală. Acest lucru trebuie lămurit. Sunt două puncte de vedere. Eu spun \'Nu\', Patriciu spune \'Da\' \", afirmă şeful statului. Deşi neagă cu tărie că l-ar fi lovit, Traian Băsescu nu este la fel de hotărât în ceea ce priveşte posibilitatea ca acesta să fi îmbrâncit, totuşi, copilul. \"Îmi este imposibil să vă spun aşa ceva (dacă a împins sau nu copilul, n.r.). Eu nu îmi aduc aminte episodul. A venit şi prea târziu şi aici mă întreb de ce au trebuit 5 ani ca acest lucru să apară? De ce n-a venit la referendumul din 2007? În orice caz, rămân agăţat de acest lucru şi nu văd posibilă rezolvarea decât în instanţă pentru că cineva deţine originalul\", a explicat Traian Băsescu.

Mai mult, întrebat dacă îşi mai aduce aminte ceva din ziua respectivă, Traian Băsescu a mărturisit că acest lucru este imposibil întrucât \"cavalcada alegerilor este complicată\" şi, având în vedere numărul mare de mitinguri la care participă, \"nici nu le mai aşezi la un moment dat în minte\". \"La câte incidente sunt într-o campanie… eu am luat coate în faţă. Ce mi se pare în neregulă e de ce timp de 5 ani nimeni nu s-a sesizat. Şi au fost multe alte momente în care domnul Patriciu l-ar fi putut utiliza din punct de vedere politic. De ce acum?\", încheie Traian Băsescu.