MENIU

Băsescu: Au dat jos Guvernul. S-au răzgândit şi l-au pus la loc ca să facă Bugetul

Foto: NewsIn

Preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat la B1TV, la emisiunea Naşul, că în clipa în care preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a trecut prin Parlament o lege prin care cere Guvernului interimar Boc să facă o lege pentru aprobarea Bugetului pe anul viitor, a dat dovadă că a are nevoie de acest Guvern, afirmând că, astfel, "s-au răzgândit şi l-au pus la loc".

Întrebat care Guvern face această reformă, preşedintele a spus că guvernul Boc este un guvern care a căzut în Parlament.

"Ţara are un Guvern. Interimar, dar are Guvern. Dar ştiţi care e ridicolul situaţiei? Prin lege, un Guvern căzut, cum este Guvernul Boc, nu are dreptul să promoveze proiecte de legi şi nu are dreptul mai ales legea bugetului de stat. Este un Guvern care a căzut în Parlament. Înţeleg că domnul Geoană a trecut prin Senat o lege prin care îi spune Guvernului Emil Boc să facă bugetul. L-a pus la loc, domnu' Moraru! Deci l-a dat jos şi s-a răzgândit. Acum l-a pus la loc. Cine l-a răzgândit pe domnul Geoană nu ştiu, dar cert este că a da atribuţiuni unui Guvern căzut echivalează cu a-l pune la loc", a declarat Băsescu.

"Înţeleg că preşedintele Senatului Mircea Geoană a trecut pirn Parlament o lege prin care a spus Guvernului Boc să facă o lege pentru a face Bugetul pe 2010. L-au pus la loc, dle Moraru. S-au răzgândit şi l-au pus la loc, după ce l-au dat jos. Vine şi ţipă să facem o lege pentru a aproba bugetul",a  afirmat şeful statului la Naşul.

Băsescu a spus că Guvernul Boc a dat startul reformării instituţiilor statului şi că opoziţia actuală (PSD+OC, PNL, UDMR n. red.), vrea ca acest proces de reformă să fie stopat, considerând că reprezentanţii acestei opoziţii sunt împotriva referendumului propus de el, pentru că "ei nu pot să înţeleagă că atunci când reformezi anumite instituţii ale statului, Parlamentul nu poate să rămână pe afară".

"Pe de altă parte, dacă discutăm de ce sunt împotriva referendumului, ei nu pot să înţeleagă că atunci când reformezi anumite instituţii ale statului, Parlamentul nu poate să rămână pe afară", a spus şeful statului.