MENIU

Băsescu apreciază discuţia cu Sarkozy drept una "extrem de intensă"

FOTO: NewsIn

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni, la Paris, în cadrul întâlnirii cu reprezentanţi ai diasporei, că a discutat cu omologul său francez despre realizarea unui centru global de întreţinere pentru elicopterele PUMA la Braşov, apreciind întâlnirea cu Nicolas Sarkozy drept "extrem de intensă".

Şeful statului a apreciat că partea politică a vizitei a fost "extrem de intensă". "Mie, ca şi preşedintelui Sarkozy, nu ne place să pierdem timp în deplasări şi atunci tot timpul este utilizat pentru ce avem de făcut", a afirmat Băsescu, subliniind "consistenţa" vizitei.

"Ziua de astăzi a fost extrem de importantă în stabilirea acţiunilor noastre viitoare, fie că discutăm de viitoarea structură a Comisiei Europene, de opţiunile României în interiorul Comisiei, de stabilirea sprijinului pentru amplasarea la Bucureşti a primelor instituţii europene şi, nu în ultimul rând, cooperarea în dezvoltarea nucleară, România fiind una dintre ţările care a optat pentru continuarea programelor nucleare la Cernavodă şi construcţia unei noi centrale nucleare", a afirmat Băsescu.

"Am avut discuţii foarte bune legate de realizarea unui centru global de întreţinere pentru elicopterele PUMA la Braşov şi multe alte acţiuni economice, dar şi politice", a adăugat preşedintele.

Preşedintele Băsescu a participat, luni seară, la o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Franţa, organizată la Ambasada de la Paris. În cadrul întâlnirii, şeful statului le-a vorbit românilor din diaspora despre întâlnirea avută cu omologul său francez, dar şi despre situaţia economică a ţării, despre europarlamentare şi chestiuni de politică internă. Şeful statului a admirat şi prototipul Dacia Duster, care a fost prezentat la Geneva, şi care este expus la Ambasadă.

Mai multe articole despre:
Franţa Traian Băsescu forum Nicolas Sarkozy