MENIU

Băsescu a semnat decretul de eliberare din funcţie a consilierului prezidenţial Cristian Preda

Foto: NewsIn

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretul pentru eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial la Departamentul de Educaţie şi Cercetare a lui Cristian Preda, care, în 7 iunie, a obţinut un mandat de europarlamentar din partea PD-L.

Cristian Preda a anunţat, pe blogul său, pe 16 iunie, înainte de a pleca la Bruxelles, faptul că părăseşte Palatul Cotroceni, după doi ani şi trei luni în care a fost consilier prezidenţial.

"M-am aflat alături de Traian Băsescu la suspendarea din aprilie 2007, la primul scrutin european şi la referendumul pentru votul majoritar în două tururi, ca şi la alegerile locale şi legislative din 2008. Am văzut la lucru trei guverne, cele două conduse de Tăriceanu, ca şi cel format în decembrie trecut. Preşedintele m-a sprijinit în proiectul unei cariere europene, drept pentru care am intrat în PD-L şi am candidat la alegerile din 7 iunie", scria Cristian Preda.

El spune că cea mai mare satisfacţie, la Cotroceni, a fost încheierea Pactului Naţional pentru Educaţie şi le transmite celor care s-ar aştepta ca, odată plecat din funcţia de consilier prezidenţial, să critice activitatea preşedintelui că nu o va face.

"Ca şi în cazul Preşedintelui Constantinescu, nu voi critica activitatea celui cu care am lucrat post factum. Nu mi se pare în regulă să dai lecţii după ce ieşi pe poartă. Jurnalul meu, care acoperă atât această perioadă foarte densă, cât şi cea în care am fost secretar de stat la MAE, e zăvorât cu şapte lacăte", adaugă Preda, care mărtusireşte că părăseşte cu regret Palatul Cotroceni.

Cristian Preda a fost consilier prezidenţial, şeful Departamentului de Educaţie şi Cercetare.

Mai multe articole despre:
consilier Bruxelles Traian Băsescu Cristian Preda