MENIU

Băsescu a discutat cu sindicatele despre îngheţarea salariilor pentru şase luni

Foto: NewsIn

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit în acestă după-amiază cu reprezentanţi ai sindicatelor, pentru a discuta despre moratoriul de şase luni privind salariile şi pensiile. La această oră, şeful statului discută cu reprezentanţii patronatelor din România.

Întâlnirea de la Palatul Cotroceni are loc la cererea sindicatelor şi patronatelor.

"Sper că am reuşit să-l convingem pe preşedinte să nu mai intervină în negocierile dintre noi şi Guvern şi să renunţe să mai încerce să impună moratoriul privind îngheţarea salariilor şi a pensiilor", a afirmat liderul CNSLR Frăţia, Marius Petcu, la ieşirea de la negocieri.  

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, la plecarea de la discuţiile pe tema bugetului, de la Ministerul Finanţelor, că a fost să prezinte sindicatelor şi patronatelor, situaţia economică a României.

Surse guvernamentale au decalarat, pentru NewsIn, că reprezentanţii PSD şi PD-L ar fi ajuns la un acord de principiu cu majorarea salariilor profesorilor în două tranşe, cu câte 16%, în aprilie şi septembrie, şi sunt dispuşi să accepte majorarea pensiilor începând din martie sau aprilie.