MENIU

Baschet - România va juca în Divizia A europeană după ce a încheiat barajul pe primul loc

Foto: NewsIn

Naţionala feminină de baschet a României a învins luni reprezentativa Marii Britanii cu scorul de 71-66 (42-33), la Târgovişte, în ultimul meci de baraj pentru rămânerea în Divizia A europeană şi a încheiat grupa pe locul întâi, graţie celor 11 puncte acumulate.

Punctele României au fost înscrise în acest meci de Mandache (16), Drăguşin (13), Boriga (13), Paşcalău (12), Ciocan (12), Pârău (3), Meszaroş (2,) în timp ce principala marcatoare a Marii Britanii a fost Butler (22 de puncte).

În urma acestei victorii, România a încheiat grupa de baraj pe primul loc, cu 11 puncte, şi va evolua în Divizia A continentală a Campionatului European.

După această înfrângere, Marea Britanie a retrogradat în grupa a doua valorică a Europei.

La finalul acestui meci, jucătoarele Svetlana Drăguşin şi Monica Broşovski Boriga s-au retras de la echipa naţională. La festivitatea de retragere care a fost organizată după meci, cele două jucătoare au fost premiate de ministrul Sportului, Monica Iacob Ridzi, de secretarul de stat Octavian Belu şi de preşedinta federaţiei, Carmen Tocală, precum şi de primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga. La meci au mai asistat şi fosta baschetbalistă Aurora Dragoş, precum şi fosta atletă Gabriela Szabo, sosite special pentru a fi alături de cele două jucătoare la retragere.

România a ratat participarea în faza calificărilor pentru Campionatul European din 2009 şi astfel tricolorele au trebuit să joace barajul pentru evitarea retrogradării în grupa a doua valorică din Europa.

Pentru a rămâne în Divizia A europeană, România trebuia să se claseze pe primele două locuri ale grupei din care a făcut parte.
Mai multe articole despre:
România Baschet naţionala Divizia A baraj