MENIU

Bărbaţii care au furat materialul explozibil de la Mina Ploştina au fost arestaţi preventiv

Foto: britsattheirbest.com.

Cei doi bărbaţi din Motru, care au furat trei kilograme de material explozibil de la Mina Ploştina, Gorj, au fost arestaţi preventiv, pentru o perioadă de 25 de zile.

Hoţii, în vârstă de 34 şi 36 de ani, ambii din municipiul Motru, fără ocupaţie, au furat materialul explozibil la sfârşitul săptămânii trecute cu intenţia de a-l comercializa la un punct de colectare a fierului vechi. Hoţii au luat aproximativ trei kilograme de explozibil şi 1.100 de capse electrice din depozitul de la Mina Ploştina, din judeţul Gorj. Bărbaţii au separat cuprul din materialul furat şi l-au vândut, apoi, unei persoane din municipiul Motru.

"Magistraţii gorjeni au admis cererea de arestare preventivă a procurorilor, astfel că cei doi suspecţi au fost trimişi după gratii pentru o perioadă de 25 de zile. Sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat şi nerespectarea regimului materialelor explozibile şi riscă, în cazul în care vor fi găsţi vinoaţi, până la 20 de ani de închisoare. Cei doi au furat explozibilul pentru a-l valorifica la fier vechi, ceea ce au şi făcut. Au separat cuprul din material, resturile aruncându-le în nişte guri de aerisire a minei. Cei doi cunoşteau foarte bine locurile pentru că trăiesc din comercializarea fierului vechi", a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Mai multe articole despre:
furt mină arest Gorj Motru