MENIU

Barack şi Michelle Obama au încheiat turul balurilor

Foto: treehugger.com
Soţii Obama au dansat la balul de inaugurare de la Convention Center
Barack Obama a participat şi la balul din Miami
Barack Obama a participat la Balul Militarilor
Soţii Obama au dansat cu doi ofiţeri la Balul Militarilor
Barack Obama a sosit la Balul Tinerilor
Barack Obama a participat la al 8-lea bal
Cuplul prezidenţial Obama a încheiat turul celor zece baluri

Barack Obama a fost prezent la cele 10 baluri la care a fost aşteptat. La finalul fiecarui bal, preşedintele american a dansat cu soţia sa, în aplauzele mulţimii. Obama a purtat smoking şi papion alb, iar soţia sa Michelle a purtat o rochie albă lungă, cu un umăr gol şi o mică trenă, creată de Jason Wu.

Înainte de baluri, Obama mărturisise într-un interviu pentru USA Today că este tensionat de ideea de a dansa în public. "Michelle critică atât de mult felul cum dansez, încât m-a intimidat. Ar trebui să exersez, pentru că o să mă tachineze fără milă, dacă o calc pe degetele de la picioare", a spus el.

Noul preşedinte a reuşit să nu o calce pe soţia sa la niciunul dintre cele zece baluri oficiale. Problema a fost trena rochiei ei. Încă de la primul lor dans, pe melodia "At Last" cântată de Beyonce, Prima Doamnă şi-a ferit permanent trena din calea soţului ei.

Primul balul a fost numit "Balul cartierului", deoarece, potrivit lui Obama, campania a fost organizată din cartier în cartier.

"Vreau să vă mulţumesc tuturor. În primul rând pentru că m-aţi ajutat. Dar vreau să vă mulţumesc fiecăruia în parte. Vreau să aduc ţara asta pe linia de plutire. Ne-a venit ideea cu balul cartierului pentru că noi suntem oamenii cartierului şi am muncit pe brânci în cartier. Şi această campanie a fost organizată din cartier în cartier. Şi dacă vă gândiţi cuvântul cartier începe cu un tovarăş", a spus Barack Obama în discursul său.

Preşedintele SUA şi-a început primul discurs cu o exclamaţie: "Ce bine arată soţia mea!". Michelle Obama a fost prezentă pe scenă. 

Barack Obama a declarat că este aproape de soldaţii americani de pe fronturile din Irak, precum şi de familiile acestora. El a adăugat că americanii vor reuşi să scape America de criză doar dacă vor fi împreună.

În cadrul Balului Militarilor, Obama a vorbit şi cu membrii gărzii din Ilinois, care sunt plecaţi pe frontul din Irak. El le-a spus soldaţilor că americanii îi susţin şi le-a mulţumit pentru efortul depus pe front.

De asemenea, preşedintele SUA a spus că îşi va începe treaba încă din această zi şi va fi alături de americani.

La sfârşitul fiecărui bal ei au dansat, fiind aplaudaţi de mulţime. 

Mai multe articole despre:
discurs evenimente dans învestire Barack Obama