MENIU

Barack Obama a fost primit de sud-coreeni cu demonstraţii

Proteste Obama Coreea de Sud

Mai puţin vehemenţi decît demonstranţii pro-Obama, criticii acestuia i-au cerut preşedintelui american să facă pace cu Phenianul.

Barack Obama şi-a încheiat turneul asiatic, cu o vizită în Coreea de Sud, unde s-a concentrat în special asupra dosarului nuclear nord-coreean. Preşedintele american a pus punct la Seul unei lungi călătorii care l-a purtat în Japonia, Singapore şi China.

Obama a discutat cu omologul său sud-coreean, Lee Myung-bak, două subiecte fierbinţi: modalitatea de a opri ameninţările nucleare ale Coreei de nord şi trimiterea unor efective suplimentare sud-coreene în Afganistan. La Seul, Obama a fost întâmpinat cu demonstraţii, pro şi contra.

Noi, coreenii, îl primim cu braţele deschise pe preşedintele Obama. Salutăm distrugerea armelor nucleare ale Coreei de Nord, acordul de liber schimb între Coreea de sud şi SUA, dar şi trimiterea de trupe în Afganistan.

Mai puţin vehemenţi decît demonstranţii pro-Obama, criticii acestuia i-au cerut preşedintelui american să facă pace cu Phenianul.

Un înalt emisar american se va afla luna viitoare la Phenian pentru a transmite nord-coreenilor că au enorm de pierdut dacă vor continua să ameninţe regiunea şi enorm de cîştigat dacă vor abandona programul nuclear.