MENIU

Barack Obama a decorat 16 personalităţi contemporane

Foto: Realitatea TV

Momente emoţionante miercuri seară la Casa Albă. Preşedintele american Barack Obama le-a decorat pe 16 dintre personalităţile marcante ale ultimelor decenii cu cea mai înaltă distincţie civilă americană, Medalia Libertăţii.

Omul de ştiinţă Stephen Hawking, laureatul premiului Nobel pentru Pace Desmond Tutu sau Sidney Poitier, primul actor de culoare care a obţinut premiul Oscar, au fost caracterizaţi de preşedintele american drept factori ai schimbării. Oameni care au un scop în viaţă şi căruia i s-au dedicat trup şi suflet.

"Profesorul Stephen Hawking este un om genial, dar a fost un student mediocru când şi-a pierdut echilibrul şi a scăzut pe scări. Diagnosticat cu o maladie rară i s-a spus că mai are doar câţiva ani de trăit, dar a ales să trăiască potrivit scopului său. Şi din fericire, în cele patru decenii care s-au scurs de atunci a devenit unul dintre cei mai buni oameni de ştiinţă ai lumii", a spus preşedintele SUA despre Hawking.

Au mai fost decoraţi cu Medalia Libertăţii Mary Robinson, fost comisar al ONU pentru refugiaţi, Edward Kennedy, fratele fostului preşedinte american John Kennedy şi postmortem, militantul pentru drepturile homosexualilor Harvey Milk, asasinat în 1978.

Mai multe articole despre:
ONU medalii Barack Obama Stephen Hawking