MENIU

Barack Obama a anunţat că cea mai mare parte a trupelor americane va fi retrasă din Irak până în august 2010

Foto: battlespaceonline.org

Preşedintele american susţine un discurs, la baza puşcaşilor marini Camp Lejeune, Carolina de Nord. Obama a anunţat că cea mai mare parte a trupelor americane va fi retrasă din Irak până la finele lunii august 2010. Retragerea completă a trupelor americane este programată pentru sfârşitul anului 2011, relatează AFP.

"Preşedintele Barack Obama va anunţa astăzi planurile pentru retragerea militarilor americani din Irak", a declarat purtătorul său de cuvânt Robert Gibbs. 

"Ştiu că preşedintele va prezenta vineri (astăzi- n.r.) o strategie pentru retragerea forţelor noastre din Irak, aşa cum a promis în campanie", a spus Gibbs.

Gibbs nu a precizat în cât timp intenţionează Obama să repatrieze militarii americani, ci doar a sugerat că preşedintele va lăsa în Irak o forţă reziduală, pentru antrenarea trupelor irakiene, combaterea extremismului şi protejatea intereselor americane.

Obama doreşte retragerea majorităţii unităţilor combatante în 19 luni, adică până la sfârşitul verii lui 2010, a spus miercuri un oficial.

Mai multe articole despre:
Irak retragere trupe Obama