MENIU

Bănicioiu: Pentru salariile subordonaţilor lui Videanu sunt bani, pentru Educaţie nu

Foto: NewsIn

Preşedintele Tineretului Social-Democrat, Nicolae Bănicioiu, a declarat joi că pentru salariaţii din regiile şi agenţiile din subordinea Ministerului Economiei se găsesc bani, în timp ce pentru Educaţie nu sunt.

"O să vedeţi cum se economisesc bani în subordinea domnului Videanu, apropo de faptul că profesorii au sau n-au bani pentru a participa la supravegherea de la bacalaureat. Ministerul Educaţiei n-are bani, dar să vedeţi cât câştigă de exemplu angajaţii de la Transelectrica", a acuzat Bănicioiu.

El a spus că la Transelectrica salariul mediu este de 41 milioane de lei, la Nuclearelectrica de 68 milioane, la Hidroelectrica 48 de milioane, la complexul energetic Turceni de 28 milioane, la Rovinari 36 de milioane.  Deputatul a susţinut că şefii acestor instituţii câştigă sute de mii de euro pe an. Directorul general de la Romelectrica ar câştiga 450.000 de euro, cel de la Transgaz Mediaş 100.000 euro, cel de la Romgaz 135.000 de euro, potrivit lui Bănicioiu.

"Sper ca domnul Videanu să înţeleagă ce înseamnă economie şi probabil ca acest termen de recesiune, de criză să însemne acelaşi lucru pentru toată lumea, nu doar pentru Andronescu, pentru Bazac, pentru Sârbu. Domnul preşedinte nu a ştiut de aceste cifre atunci când a venit la Guvern, aşa că i le pun eu la dispoziţie şi sper ca pe acei miniştri care nu au înţeles ce înseamnă economie, sper să-i urecheze domnul Băsescu în acelaşi mod în care s-a adresat miniştrilor PSD", a conchis deputatul.