MENIU

Băneasa Investments a emis un comunicat revistei Q Magazine

Foto: http://www.cee-insight.com/data/pictures/ar_01b.jpg

Toţi acţionarii, în afară de Universitatea de Ştiinţe Agricole Bucureşti, au contabilizat doar pierderi în afacerea Bănseasa Investments. Informaţia apare într-un comunicat emis de companie în exclusivitate pentru revista Q Magazine. În comunicat mai este specificat şi faptul că terenul a fost obţinut absolut legal iar această afacere ar aduce câştiguri de milioane de dolari comunităţii locale.

Terenul de 220 de ha care a stârnit atâta vâlvă se află în proprietatea privată a universităţii, se arată în comunicatul celor de la Băneasa Investments. Ca atare, reprezentanţii omului de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu au transmis revistei Q Magazine că nu se poate vorbi despre niciun prejudiciu cauzat Statului Român prin această asociere.

În acelaşi comunicat, reprezentanţii companiei îi contrazic pe anchetatorii DNA care susţin că Puiu Popoviciu a subevaluat intenţionat terenul, pentru a iniţia afacerea. Şi asta deoarece iniţial asocierea s-a făcut fără teren şi pământul a fost adus ca aport la capitalul social al companiei doar ulterior.

Evaluarea terenului la momentul aportului a fost realizată de catre 5 experţi atestaţi ai Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor din România, aşa cum cere legea. Valoarea acestuia a fost stabilită la acea vreme, la aproximativ 950 de miliarde de lei vechi, pentru care Universitatea a primit acţiuni in capitalul social al Băneasa Investments.

Tot acţionarii companiei ţin să precizeze că Universitatea are parte de jumătate din beneficiile afacerii şi anume jumătate de milion de dolari anual. Aceste fonduri merg către programe didactice şi de cercetare, lucru stipulat şi în contract. 

Universitatea a încasat până în prezent din această afacere aproape 5 milioane de euro, timp în care ceilalţi acţionari nu au încasat dividende, societatea înregistrând pierderi datorită investiţiilor masive în Proiect. Revista q Magazin scrie şi că Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui ţării, şi-a cumparat un apartament în acest cartier.

Reprezentanţii companiei Băneasa Investments se mai laudă cu faptul că proiectul lor aduce bugetului Capitalei venituri de peste 1,5 miliarde EURO şi locuri de muncă pentru 40.000 de oameni.