MENIU

Băncile din Europa de Est ripostează la previziunile sumbre din Occident

Foto: cotidianul.ro

Nu mai aruncaţi cu previziuni sumbre asupra regiunii noastre! Aşa sună apelul lansat către mediile bancare occidentale de Banca Naţională a României şi de băncile centrale din alte cinci state est-europene. Mesajul se adresează instituţiilor financiare occidentale care se întrec în a face publice temeri privind un dezastru economic major în fostul bloc socialist.

Băncile centrale din România, Republica Cehă, Slovacia, Polonia, Bulgaria şi Ungaria afirmă într-un comunicat că iniţiative precum cele ale băncilor occidentale expun la riscuri majore atât băncile centrale din aceste ţări, cât, mai ales, băncile comerciale pe care acestea le supraveghează.

Mesajul se adresează băncilor-mamă extinse în statele est-europene care dau semne publice că se tem să mai trimită bani la sucursalele din est şi care preferă să privilegieze operaţiunile din ţările mamă, în faţa crizei financiare.

Băncile semnatare ale comunicatului ţin să amintească faptul că fiecare ţară are propriul sistem economic, implicit propriile probleme şi că nu trebuie ca toată regiunea să fie băgată în aceeaşi oală.
Mai multe articole despre:
Europa de est bănci previziuni ripostă Occident