MENIU

Banca Transilvania a primit 30 de aprobări pentru credite prin Prima Casă, de la Fondul de Garantare

Foto: Money.ro

Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a aprobat 30 de credite prin Prima Casă pentru Banca Transilvania, la o valoare medie de 37.000 euro, iar banca a aprobat 230 de dosare şi vrea să ceară suplimentarea plafonului aprobat, a declarat joi directorul general al băncii, Robert Rekkers.

"Pentru Prima Casă, avem 230 dosare trimise către Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), iar fondul ne-a aprobat 30 de dosare. Dacă luăm în calcul dosarele pe care le avem în lucru, atunci plafonul care ne-a fost aprobat este deja consumat", a afirmat Rekkers.

Fondul de garantare a aprobat pentru BT un plafon al creditelor prin Prima Casă de 17,1 milioane euro, în urma alocării pro-rata, în condiţiile în care banca prevăzuse un buget de 25 milioane euro.

Rekkers a spus că banca va cere suplimentarea plafonului, odată ce banca va acorda creditele aprobate.

"Media creditelor este de 37.000 euro, însă am acordat şi credite de 57.000 de euro, precum şi de 25.000 de euro. Din total, 70% s-au dus în provincie şi 60% către locuinţe vechi", a precizat directorul pe retail al băncii, Gabriela Nistor.

În acelaşi timp, reprezentanţii băncii au menţionat că au acordat 1.300 de împrumuturi "Gata Garantat" şi că Banca Transilvania ar putea lansa un alt produs din platforma anti-criză pentru IMM-uri în trimestrul patru, momentan concentrându-se pe partea de retail.
Mai multe articole despre:
dosare credite Banca Transilvania Prima Casă