MENIU

Bagdasar Arseni rămâne spital de urgenţă pe durata lucrărilor de consolidare

Foto: crestinortodox.ro

Spitalul Bagdasar Arseni îşi va păstra statutul de spital de urgenţă, după ce o comisie de evaluare desemnată de Ministerul Sănătăţii a decis ca, pe toată perioada lucrărilor de consolidare a clădirii, unitatea poate funcţiona cu acelaşi profil, însă cu un număr mai mic de paturi.

Comsia a hotărât, de asemenea, că se va menţine şi structura de personal, însă este necesară, pe o perioadă limitată, mutarea unui număr de paturi, din secţiile de chirurgie plastică, recuperare şi cardiologie, la alte unităţi spitaliceşti din zonă.

Pentru a compensa pierderea temporară a acestor paturi, Ministerul Sănătăţii a făcut deja demersurile necesare către Ministerul Apărării Naţionale, pentru detaşarea unui spital modular, pe toată perioada lucrărilor de consolidare, astfel încât activitatea la Bagdasar Arseni să se poată desfăşura în condiţii optime.

Pavilionul A al Spitalul de Urgenţă Bagdasar Arseni, clădirea aflată în consolidare, găzduieşte opt secţii chirurgicale, o secţie de ATI şi una de cardiologie, unde se află, în total, 558 de paturi şi 1.100 de angajaţi.