MENIU

Avocatul lui Becali: Vom depune plângere la CEDO săptămâna viitoare

foto: NewsIN
Avocaţii omului de afaceri acuză încălcarea unor drepturi proceduale

Avocatul lui Gigi Becali, Cătălin Dancu, a declarat după audierile de la comisia de abuzuri din Senat că săptămâna viitoare vor depune plângere la CEDO împotriva României. Potrivit lui Dancu, acest act are la bază mai multe abuzuri privind drepturi procedurale.

Cătălin Dancu a preciat drept "corect" faptul că comisia naţională senatorială să analizeze abuzurile înainte de a depune plângerea. Comisia ar trebui să formuleze un raport pe care să îl înainteze CSM  care să ia act de recomandările comisiei şi de plângere şi să pronunţe în urma analizării activităţii judecătorilor  dacă s-au încălcat drepturile şi procedurile în cazul lui George Becali. "Astfel încât şi CEDO să aibă un raport complet din partea CSM şi a comisiei senatoriale de la Bucureşti", a concluzionat Dancu.

Vorbind despre drepturile încălcarea ale lui Becali, avocatul omului de afaceri a spus că este vorba de  încălcarea dreptului la apărare, refuzul nejustificat de a lua legătura cu avocaţii aleşi, abuzuri cu privire la drepturi procedurale, refuzul de a da declaraţii în faţa procurorilor. "Cel mai grav este faptul că nu este respectată egalitatea de tratament în faţa legii, întrucât cei care sunt hoţi şi l-au şantajat pe Gigi Becali sunt liberi, iar cel care şi-a apărat familia şi proprietăţile este în arest", a explicat avocatul.  Acesta a spus că membrii comisiei i-au promis că vor analiza actele şi rapoartele depuse de avocaţi şi vor solicita un punct de vedere şi un control din partea CSM împotriva judecătorilor şi procurorilor iar acesta va fi înaintat comisiei de specialitate care îl va da publicităţii.

Cătălin Dancu a spus că nu va fi nevoie de audierea în Senat a lui George Becali.

Avocatul Gheorghiţă Mateuţ a depus, miercuri, o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar pentru Gigi Becali, care va fi luată în discuţie de Judecătoria Sectorului 1 pe 21 aprilie.

Judecătoria Sectorului 1 a respins, marţi, cererea de revocare a măsurii arestării preventive formulată de Gigi Becali, hotărârea fiind definitivă.

Mai multe articole despre:
CEDO abuzuri plângere Cătălin Dancu George Becali