MENIU

Avocatul lui Becali spune că va renunţa la cererea de ridicare a controlului judiciar

Foto: NewsIn

Avocatul lui Gigi Becali a declarat luni că renunţă la cererea de ridicare a controlului judiciar pentru patronul stelist care urma să se judece marţi, având în vedere că europarlamentarul este Strasbourg pentru ceremonia de învestire.

Avocatul Mariana Ştefan a precizat că va trimite o cerere Judecătoriei Sectorului 1, în care va preciza că renunţă la procesul pentru ridicarea controlului judiciar al lui George Becali.

Graficul vizitelor lui Gigi Becali la poliţie va fi modificat, astfel încât să nu-i afecteze cariera de europarlamentar, însă patronul stelist trebuie să se prezinte de două ori pe săptămână şi ori de câte ori este chemat, au declarat, pe 2 iulie oficiali ai IPJ Ilfov. Orice "absenţă nemotivată" atrage după sine sancţiuni care pot ajunge până la privarea de unele drepturi.

"Graficul vizitelor la poliţie ale lui Gigi Becali va fi modificat, astfel încât să nu-i afecteze cariera de europarlamentar. Programul vizitelor este stabilit de poliţie de comun acord cu persoana aflată sub control judiciar", au declarat oficiali ai IPJ Ilfov.

Judecătoria Sectorului 1 a amânat, pe 2 iulie, solicitarea lui Gigi Becali de ridicare a controlului judiciar, din cauză că europarlamentarul e plecat la Monte Carlo, judecătorul cerând ca patronul stelist să se prezinte la proces pe 14 iulie, chiar dacă atunci acesta ar trebui să fie la Strasbourg.

Instanţa a decis un nou termen pe 14 iulie, dată la care începe constituirea Parlamentului European. Prin urmare, avocatul lui Becali, Mariana Ştefan, a precizat că patronul clubului Steaua nu se poate prezenta nici la acea dată, fiind plecat la Strasbourg. Avocatul a spus că va aduce, la termenul următor, un act semnat în faţa notarului care să ateste că Becali îşi însuşeşte cererea de ridicare a controlului judiciar.