MENIU

Avocaţii lui Cornel Penescu şi Gheorghe Constantin au depus recurs la decizia de arestare preventivă

FOTO: NewsIn

Avocaţii finanţatorului de la FC Argeş, Cornel Penescu şi preşedintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin au depus, marţi, recurs la decizia de arestare preventivă a clienţilor lor.

Patronul clubului FC Argeş, Cornel Penescu, şi preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, decizia fiind luată de Tribunalul Argeş. Cornel Penescu este acuzat de dare de mită, iar Gheorghe Constantin este cercetat pentru primire de mită.

Alături de cei doi au mai primit mandate de arestare preventivă şi Liviu Făcăleaţă, director general al unui lanţ de magazine al fraţilor Penescu, acuzat de dare de mită, şi Cristian Libertatu, fost şef al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Argeş, acuzat de luare de mită. Şi avocaţii acestora au depus recurs la măsura de arestare preventivă.

Avocatul Florentin Sorescu, unul dintre apărătorii lui Cornel Penescu, a declarat că recursul ar putea fi judecat, cel mai probabil, joi. "Prefer să nu comentez. Avem la dispoziţie recursul. Toţi au declarat recurs Recursul se va judeca probabil mâine sau poimâine, cel mai probabil poimâine", a spus Sorescu. La rândul său, avocatul Radu Nistor a spus că motivaţia deciziei ordonanţei de reţinere este "pericolul social" atât în cazul lui Penescu, cât şi a celorlalţi trei arestaţi. "Motivarea ordonanţei de reţinere a fost pericol social, pe care instanţa văd că l-a apreciat", a spus Nistor.

Finanţatorul echipei FC Argeş, Cornel Penescu, preşedintele Comisiei Centrale de Arbitri, Gheorghe Constantin, directorul hipermarketului PIC din Piteşti, Liviu Făcăleaţă şi fostul director al OPC Argeş Cristian Libertatu, au fost arestaţi preventiv, marţi, pentru 29 de zile.

Cele patru persoane au fost reţinute luni, după mai multe ore de audieri desfăşurate la sediul Serviciul Teritorial Piteşti al Departamentului Naţional Anticorupţie.

Cornel Penescu a fost reţinut pentru dare de mită după ce, în cursul dimineţii de luni, a fost audiat de procurorii DNA Piteşti. În paralel, la sediul Clubului FC Argeş s-a prezentat o echipă de procurori, iar la sediul central al PIC (grup de firme aparţinând fraţilor Penescu, n.r.) au intrat doi mascaţi.

Penescu este acuzat de procurorii DNA că le-ar fi dat arbitrilor Aurelian Bogaciu, Marcel Savaniu şi Tiberiu Lajos 54.000 de euro şi 290.000 de lei, potrivit avocatului său, Radu Nistor. Meciurile vizate de procurori ar fi Gloria Bistriţa-FC Argeş (31 octombrie 2008, scor 2-0), FC Braşov-FC Argeş (15 martie 2009, scor 1-0) şi FC Argeş-Universitatea Craiova (3 octombrie 2008, scor 1-1).

Preşedintele clubului FC Argeş, Corneliu Penescu, este anchetat de procurorii structurii teritoriale Piteşti a DNA şi în alte dosare care nu au legătură cu clubul de fotbal, ci cu firmele acestuia, au declarat pentru NewsIn surse judiciare. "Penescu este suspectat că a dat mită mai multor lucrători din instituţii de control ale statutului pentru ca firmele acestuia să nu fie verificate sau, dacă s-ar fi făcut vreun control la societăţile acestea, să fie mai mult de formă", au explicat, pentru NewsIn, aceleaşi surse.

Mai mulţi ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie au ridicat, luni, de la sediul Federaţiei Române de Fotbal, mai multe documente care au legătură cu un dosar instrumentat de Serviciul Teritorial Piteşti al DNA, procurorii punând chiar sigiliu pe biroul şefului arbitrilor din FRF, Gheorghe Constantin. Şeful arbitrilor a fost dus în cursul după-amiezii de luni la audieri la sediul DNA Piteşti, iar în cursul nopţii de luni spre marţi a fost reţinut pentru 24 de ore.