MENIU

Avocaţii celor opt angajaţi ai AND Giurgiu au declarat recurs la interzicerea părăsirii localităţii

Foto: Realitatea.net

Avocaţii celor opt angajaţi ai serviciului de taxe din cadrul Administraţiei Naţionale a Drumurilor(AND) Giurgiu, cercetaţi în libertate pentru luare de mită, au declarat recurs la decizia magistraţilor Tribunalului Giurgiu privind obligaţia ca angajaţii să nu părăsească localitatea.

Unul dintre avocaţii apărării, Emil Vucă, a declarat, vineri, corespondentului NewsIn, că recursul a fost declarat la Curtea de Apel Bucureşti.

"Da, am declarat recurs la Curtea de Apel Bucureşti, doar pentru decizia ca angajaţii nu au voie să părăsească localitatea timp de 29 de zile", a spus Vucă.

Aceasta, după ce, joi, procurorii giurgiuveni au declarat recurs la Curtea de Apel Bucureşti la decizia de miercuri a magistraţilor Tribunalului Giurgiu privind cercetarea în libertate a celor opt angajaţi ai Serviciului de taxe din cadrul Administraţiei Naţionale a Drumurilor (AND) Giurgiu, reţinuţi pentru luare de mită.

"Astăzi (joi, n.r.), am luat legătura şi cu Poliţia şi vom declara tot azi recurs la Curtea de Apel Bucureşti. Ştiţi, e vorba de impactul pe care cazul l-a avut asupra oamenilor. Unii nu au ce mânca, iar alţii. Până atunci, vom audia pe toată lumea, nu doar pe ei şi pe şefii lor", declara, joi, corespondentului NewsIn, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, Radu Rădulescu.

Tribunalul Giurgiu a decis, miercuri seara, ca cei opt angajaţi ai serviciului de taxe din cadrul Administraţiei Naţionale a Drumurilor, reţinuţi de poliţie sub acuzaţia de luare de mită, să fie cercetaţi în stare de libertate.

"Magistraţii au respins cererea procurorilor de arestare, iar cei opt angajaţi au fost obligaţi să nu părăsească localitatea pentru o perioadă de 29 de zile", a declarat unul dintre avocaţii apărării, Emil Vucă.

Opt salariaţi ai serviciului de taxe din cadrul Administraţiei Naţionale a Drumurilor de la punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu au fost reţinuţi, miercuri dimineaţă, în urma unui control făcut de procurori şi de reprezentanţii poliţiei economice, care au găsit asupra lor aproximativ 8.000 de euro neînregistraţi în acte. Ei au fost duşi la Parchetul Giurgiu şi, după câteva ore de audieri, au fost reţinuţi sub acuzaţia de luare de mită. Procurorii bănuiesc că banii nejustificaţi provin din taxa de pod. O parte din aceşti bani erau ascunşi într-un pachet de ţigări.
Mai multe articole despre:
mită bani cercetare arestare tribunal Giurgiu