MENIU

AVAS vrea să împrumute de la Trezorerie 50 milioane euro pentru plata păgubiţilor FNI

Foto: News In

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) intenţionează să împrumute 50 de milioane euro de la Trezorerie pentru a efectua toate plăţile restante către păgubiţii FNI, potrivit preşedintelui AVAS, Mircea Ursache.

"Urmează să prezint un memorandum în această problemă Guvernului, iar dacă va fi aprobat este foarte bine. Este raţional să facem acest împrumut şi să plătim toţi banii odată. O plată eşalonată este mult mai costisitoare, plăţile se actualizeză la zi cu indicele inflaţiei", a declarat  preşedintele AVAS.

Până în prezent, AVAS a plătit păgubiţilor FNI suma totală de 242.474.135,76 lei. Au fost achitate cererile depuse de 10.742 creditori FNI, respectiv 45,85% din totalul solicitărilor de despăgubire depuse.

Autoritatea trebuie sa efectueze plăţi pentru păgubiţii FNI ca urmare a patru sentinţe judecătoreşti.  Cele patru sentinţe se referă la un număr de 23.431 păgubiţi FNI dintre care au depus la AVAS cereri de despăgubire un număr de 20.975 creditori.

Valoarea iniţială a despăgubirilor a fost de 149.865.209,92 lei. Aceasta se actualizează la data plăţii cu indicele inflaţiei lunar faţă de 24 mai 2000.
Mai multe articole despre:
AVAS FNI trezorerie păgubiţi Mircea Ursache