MENIU

Avangardă, performance-uri inedite şi competiţie de scurtmetraje digitale, la Kinofest (VEZI VIDEO)

Foto: Realitatea.net

Cea de-a treia ediţie a Kinofest, singurul festival internaţional de film digital din România, are loc între 22 şi 24 octombrie, la The Light Cinema, primul cinematograf integral digital din Europa.

Peste 400 de scurtmetraje din 20 de ţări s-au înscris în cele 3 competiţii Kinofest, pe parcursul unui proces care a durat 9 luni, iar finalistele vor fi proiectate în cadrul festivalului.

Festivalul, realizat cu susţinerea IQads, va reuni cele mai premiate scurtmetraje digitale, cu scopul promovării şi popularizării filmului digital şi a noilor viziuni în media, tehnologie şi arte vizuale.

„Digitalul reprezintă noua tendinţă în arta cinematografică. Suportul, practic nelimitat, oferă regizorilor libertatea de a trage oricâte duble e necesar”, declară Valentin Partenie, directorul festivalului, potrivit IQads.

Cea de-a treia ediţie a Kinofest are loc între 22 şi 24 octombrie, la The Light Cinema, primul cinematograf integral digital din Europa. Fiecare zi de festival va găzdui o competiţie de scurtmetraje din genurile: animaţie, ficţiune şi micromovie. Juriul a selectat 30 de titluri la secţiunea Ficţiune, 82 la Animaţii şi 54 la micromovie.

În plus, în prima zi de festival, Kinofest va găzdui competiţia paralelă de scurtmetraje AVON Movie for Life. Parte a campaniei AVON pentru prevenirea cancerului la sân, competiţia provoacă realizatorii de film la crearea unor scurtmetraje care să ilustreze cât mai bine mesajul "Află că eşti bine!”.

Pe lângă competiţii, programul va include şi proiecţii speciale de film cu producţii din avangarda internaţională, multe fiind difuzate în premieră pentru România, şi concerte, care includ combinaţii inedite de performance live, instrumente muzicale digitale şi visuals sincronizate cu muzica.

Persoanele care doresc să participe la Kinofest îşi pot achiziţiona biletele sau abonamente de pe TicketPoint.ro, din magazinele Diverta selecţionate sau de la casieriile The Light Cinema.

Programul Kinofest poate fi văzut pe pagina festivalului.

 

http://embed.trilulilu.ro/video/Kinofest/fcebff0154f42a/0xe9eff4.swf
Kinofest 2009 - Pe digital, filmezi pana iese perfect! [Take 2]
Vezi mai multe video din Film

 

http://embed.trilulilu.ro/video/Kinofest/3545e7a67ae121/0xe9eff4.swf
Kinofest 2009: Trailer oficial
Vezi mai multe video din Film