MENIU

Autoturisme de lux furate şi armament au fost confiscate în timpul unor descinderi la Strehaia

Foto: www.elegancecarhire.com

Două autoturisme de lux furate din Austria, o armă şi muniţie de calibru 7,62 mm au fost confiscate în urma unei acţiuni comune desfăşurată în Strehaia miercuri de către poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră, în cooperare cu Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Mehedinţi.

Pe lângă cele două autoturisme confiscate deja, un alt autoturism furat tot din Austria urmează să fie indisponibilizat în cel mai scurt timp. Cele trei autoturisme au o valoare totală de 200.000 de euro şi aparţin unei societăţi din Austria.

"În urmă cu două săptămâni, în urma derulării unor acţiuni de cooperare şi informare pe linia combaterii traficului internaţional de autoturisme furate derulate de poliţiştii de frontieră din cadrul Biroul de Combatere a Infracţionalităţii Tranfrontaliere aparţinând Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi şi poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale aparţinând Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin au obţinut date şi informaţii despre existenţa pe raza municipiului a unor autoturisme de lux  furate din Austria", a precizat purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi, comisarul şef Valeriu Pera.

În seara  zilei de 2 iunie, ora 18.30, poliţiştii de frontieră l-au oprit în trafic, la intrarea în municipiul Drobeta Turnu Severin, pe conducătorul unui autoturism marca Mercedes ML 63 AMG, autovehicul despre care aveau date că ar fi fost furat din Austria. La controlul documentelor autoturismului, conducătorul acestuia, M. Justinian, în vârstă de 22 de ani, cu domiciliul în  localitatea Strehaia, a  prezentat oamenilor legii cartea de identitate a autoturismului din care reieşea că proprietar al autoturismului este o societate comercială din oraşul Strehaia.
În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au stabilit că autoturismul figurează ca fiind furat de la începutul lunii noiembrie 2008, de la o societate comercială din Austria.

Având informaţii că şi alte autoturisme de lux  furate din Austria s-ar afla în posesia unor localnici din Strehaia, oamenii legii au efectuat, în ziua de 3 iunie, descinderi în trei locaţii. La percheziţiile efectuate la domiciliile lui M. Ion şi M. Justinian, poliţiştii au descoperit un alt autoturism de lux, marca Audi A 5, despre care existau date că a fost furat din Austria, o armă cu aer comprimat şi zece cartuşe calibru 7,62 mm deţinute ilegal. Totodată, din declaraţiile persoanelor în cauză s-a confirmat şi existenţa unui alt autoturism furat, marca BMW X6, care urmează să fie indisponibilizat în cel mai scurt timp.

M. Mihai şi M. Justinian sunt cercetaţi pentru furt şi nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor. Autoturismele au fost indisponibilizate, urmând ca, la definitivarea cercetărilor, să fie înapoiate societăţii austriece de unde au fost furate.