MENIU

Autostrada Soarelui a fost deschisă pe sectorul Bucureşti-Drajna - VEZI TOATE DRUMURILE ÎNCHISE

Mai multe drumuri naţionale sunt blocate în ţară din cauza viscolului.
Mai multe drumuri din ţară sunt blocate de zăpadă

Sâmbătă, Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informa că autostrada A2 Bucureşti – Cernavodă s-a redeschis pe segmentul Drajna – Bucureşti, pentru autovehiculelor cu masa totală maxima autorizată mai mică de 7,5 tone.

Mai erau semnalate câteva drumuri naţionale blocate din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile:

• în judeţul Buzău – DN 22 Râmnicu Sărat – Brăila şi DN2C Costeşti-Pogoanele-Padina

• în judeţul Caraş-Severin - DN 57 Moldova Nouă - Oraviţa şi DN 85 Reşiţa - Anina

• în judeţul Galaţi - DN 24D Galaţi Bârlad

Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informa că la ora 16:45, pe autostrada A1, la kilometrul 44, pe sensul de mers Piteşti - Bucureşti, un autotren a rămas imobilizat pe o parte a benzii de urgenţă, din cauza unei defecţiuni tehnice. Zona a fost semnalizată corespunzător, dar, odată cu lăsarea serii, s-a creeat o uşoară stare de pericol, mai ales în momentul în care autovehiculul va fi remorcat.

Începând cu ora 17:15, în judeţul Caraş-Severin s-a luat măsura închiderii temporare a DN57, între Moldova Nouă şi Oraviţa, din cauza viscolului puternic pe segmentul Nicolinţ – Răcăşdia, kilometrii 129 - 145.

În jurul orei 17:15, în judeţul Constanţa, traficul rutier pe DN22C s-a întrerupt între Medgidia şi Castelu, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate o autocisternă încărcată cu kerosen şi un autotren. Din primele cercetări, autocisterna a intrat în coliziune cu autotrenul care staţiona, după care s-a răsturnat pe partea carosabilă. Lucrătorii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au izolat zona, întrucât din cisternă curge combustibil. Nu au fost victime.

Iată rutele ocolitoare:
Pentru relaţia Cernavodă – Constanţa:
Sens giratoriu Medgidia – DJ224 Tortomanu – Siliştea – Ţepeş-Vodă – DN2A Nicolae Bălcescu – Constanţa
Pentru relaţia Constanţa - Cernavodă:
DN22B Nazarcea – Ovidiu – DN2A Ovidiu – DJ224 – Ţepeş-Vodă – Siliştea – Tortomanu – Medgidia

Începând cu ora 19:15, în judeţul Arad, s-a întrerupt circulaţia pe DN69 Timişoara – Arad, între localităţile Vinga şi Şagu, din cauza unui autotren care nu mai poate înainta pe carosabilul acoperit cu zăpadă.

CNADNR a anunţat că pe sectoarele restricţionate s-a acţionat în permanenţă în vederea deblocării cât mai rapide şi pentru asigurarea circulaţiei în condiţii de siguranţă. În cursul dimineţii de sâmbătă au fost deblocate nouă sectoare de drum naţional şi autostrada A2. În cursul nopţii angajaţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România au acţionat cu 845 autoutilaje şi s-au răspândit 6.401 tone de material antiderapant.

Sute de maşini au fost abandonate pe drumul european E 85. Şoferii şi-au închis maşinile înzăpezite şi au plecat spre destinaţii cu elicoptere militare sau alte vehicule, dar de teren.

Infotrafic recomandă conducătorilor auto ca înainte de a pleca la drum să se informeze despre situaţia traseului pe care urmează să se deplaseze, apelând numărul de telefon 021/9360 (Comandamentul Central de Iarnă).

Dacă trec prin zonele afectate de ninsori, să pregătească autovehiculele pentru circulaţia pe timp de iarnă şi să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere (vizibilitate redusă, carosabil acoperit cu zăpadă, polei sau umed şi viscol).