MENIU

Autorităţile poloneze au recuperat semnul nazist \"Arbeit macht frei\"

Cinci suspecţi au fost arestaţi în acest caz.

Panoul de metal lung de cinci metri şi greu de 40 de kilograme care simbolizează atrocităţie Germaniei naziste, furat vineri, a fost tăiat în trei bucăţi.

Poliţia poloneză a recuperat celebrul semn pe care scrie ,,Arbeit macht frei\" (munca te face liber) de la intrarea lagărului de la Auschwitz-Birkernau. Panoul de metal lung de cinci metri şi greu de 40 de kilograme care simbolizează atrocităţie Germaniei naziste, furat vineri, a fost tăiat în trei bucăţi.

Poliţia a arestat cinci suspecţi în ancheta furtului, cu vârste cuprinse între 20 şi 39 de ani. Panoul cu infamul text a dispărut vineri, în jurul orei 6 dimineaţă. Muzeul este închis în timpul nopţii, dar paza nu este foarte strictă. Naziştii au exterminat între 1940 şi 1945 un milion o sută de mii de persoane în acest lagăr, dintre care 90 la sută erau evrei.

Echipa care îngrijeşte memorialul dedicat celor ucişi la Birkenau de nazişti consideră furtul o profanare. Inscripţia de fier forjat nu era greu de furat, a mai precizat poliţia.

Mai multe articole despre:
furt Polonia evrei nazist semn