MENIU

Autorităţile moldovene cer României să interzică deplasarea în masă a cetăţenilor români in în ţara vecină, înaintea alegerilor din 5 aprilie

Foto: wikimedia.org

Ambasadorul României în Republica Moldova, Filip Teodorescu, a fost convocat la Ministerul moldovean de Externe, unde i s-a cerut să transmită Bucureştiului să nu permită deplasarea în masă a cetăţenilor români în ţara vecină înaintea alegerilor din 5 aprilie.

Într-un comunicat, Ministerul de externe de la Chişinău relatează că autorităţile de la Chişinău au informaţii că ''se intenţionează organizarea deplasării în masă în Republica Moldova a unor grupuri de cetăţeni români pentru participarea la diferite activităţi publice cu caracter electoral în perioada 26-28 martie''.

Chişinăul doreşte prin acest apel să prevină ''eventualele implicări ale cetăţenilor români în acţiuni provocatoare, ce ar putea avea drept scop destabilizarea situaţiei interne din Republica Moldova'', se arată în acelaşi comunicat al MAE moldovean.

Ministerul român de Externe situează şi evaluează afirmaţiile părţii moldovene "strict în contextul electoral şi intern din statul vecin", a declarat pentru NewsIn purtătorul de cuvânt al ministerului.

"MAE român a luat notă de poziţia Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova referitoare la pretinsele deplasări ale unor cetăţeni români pe teritoriul acestui stat", a declarat Alin Şerbănescu.