MENIU

Autoritaţile locale vor da explicaţii la Guvern pentru felul în care cheltuiesc banii publici

Foto: bloombiz.ro

Reprezentanţii autorităţilor locale vor da explicaţii în faţa Guvernului pentru modul în care sunt cheltuiţi banii din fondurile europene, dar şi pentru cei alocaţi de Guvern sau din bugetele locale.

Premierul Emil Boc a anunţat că va propune ca în fiecare săptămână câte doi prefecţi, preşedinţii de consilii judeţene şi primari ai oraşelor reşedinţă de judeţ să fie chemaţi în şedinţa de Guvern pentru a arăta cum sunt chelltuiţi banii de administraţiile locale.

În cazul în care aceştia nu vor demonstra că au cheltuit eficient banii alocaţi, vor fi traşi la răspundere. În plus, dacă nu vor avea proiecte care să convingă Guvernul, administraţiile locale ar putea rămâne fără fondurile primite de la centru.

"Vom avea zilele următoare analiza după primul semestru. Vom face în Guvern o analiză foarte serioasă a fiecărui minister şi a fiecărei structuri care are bani pentru investiţii. Pot să vă asigur că voi fi necruţător. Acelor ministere care nu au cheltuit banii pentru investiţiile prognozate le vor fi luaţi banii şi daţi la acele ministere care ştiu să facă investiţiile cu sumele prevăzute în buget", a declarat Boc. 

Mai multe articole despre:
buget guvern fonduri bani Emil Boc