MENIU

Autorităţile încearcă să facă faţă trecerii taifunului Morakot, în Taiwan

Foto: Realitatea TV

Dezastru şi lacrimi în Taiwan! La zece zile după trecerea taifunul Morakot, cel mai puternic în ultima jumătate de secol, echipele de salvare înceracă să ajungă în localităţile izolate de ape şi alunecările de teren.

Peste 500 de oameni au murit înecaţi sau striviţi de pământ. 140.000 de salvatori încearcă să recupereze din cadavre şi să transporte alimente şi apă în satele încă izolate.

Statele Unite, China şi Coreea au trimis ajutoare şi echipe de urgenţă să ajute autorităţile taiwaneze. "Probabil că nu vor exista supravieţuitori, dar vom săpa ca în continuare să ducem familiilor trupurile neînsufleţite. De asta suntem aici", a declarat unul dintre salvatori.

Taifunul Morakot a lăsat în urmă şapte mii de oameni fără case, a distrus străzi, poduri, clădiri şi sute de hectare de culturi în Taiwan. Pagubele depăşesc 3 miliarde de dolari. Situaţia este dezastruoasă şi în China. Inundaţiile şi alunecările de pământ continuă în sud-estul ţării. Imaginile prezentate de televiziuni arată drumuri distruse, case şi maşini înghiţite de pământ.
Mai multe articole despre:
morţi China Taiwan taifun Morakot