MENIU

Autorităţile covăsnene închid un pod de legătură cu judeţul Braşov din cauza degradării

Foto: magest.ro

Conducerea judeţului Covasna a anunţat, vineri, că închide circulaţiei rutiere podul amplasat pe Drumul Judeţean 131 între Apaţa şi Aita Mare, ce traversează râul Olt şi asigură legătura cu DN 13 Braşov - Rupea - Sighişoara dinspre Covasna, din cauză că nu prezintă siguranţă pentru circulaţie.

Potrivit conducerii Consiliului Judeţean Covasna (CJ), din cauza stării tehnice precare a podului, s-a comandat în trimestrul IV al anului trecut o expertiză tehnică pentru a se putea lua măsurile ce se impun, iar în urma acestei expertize a reieşit faptul că din cauza degradărilor rezultate în timp şi conform normelor tehnice în vigoare, starea tehnică a podului nu asigură condiţiile de siguranţă a circulaţiei, recomandându-se înlocuirea lui.

Având în vedere concluziile expertizei tehnice, CJ a decis să închidă circulaţia rutieră pe acest pod începând de luni, 2 februarie, iar între timp a început demersurile necesare în vederea reconstruirii podului. În acest sens, autorităţile au elaborat un proiect de hotărâre de Guvern pentru alocarea sumei de 12 milioane de lei, din Fondul de Intervenţie la dispoziţia Guvernului României.

Până la refacerea podului, Direcţia de Administrare a Drumurilor Judeţene (DADJ) a solicitat din partea IPJ Covasna - Serviciul Poliţiei Rutiere acordul şi colaborarea în vederea semnalizării închiderii podului, precum şi a devierii traficului rutier pe traseele ocolitoare existente.

Luni, inspectorii DADJ împreună cu reprezentantul Poliţiei Rutiere se vor deplasa la faţa locului pentru închiderea accesului pe pod şi montarea indicatoarelor rutiere care se impun.

Despre închiderea podului a fost înştiinţat şi Consiliul Judeţean Braşov, din partea căruia s-a solicitat luarea măsurilor necesare din partea lor şi informarea populaţiei în acest sens.

Podul dintre Apaţa (Braşov) şi Aita Mare (Covasna) are o lungime totală de 80 m şi asigură legătura cu drumul naţional  DN 13 Braşov-Rupea-Sighişoara dinspre judeţul Covasna. Podul a fost construit în anul 1937 din lemn, iar în 1984 suprastructura din lemn a fost înlocuită cu suprastructură metalică.