MENIU

Autorităţile au suspendat cursurile la Şcoala 153, cinci persoane au fost depistate cu gripă porcină

Foto: NewsIn

La Şcoala nr. 153 de pe Calea Giuleşti din Bucureşti au fost suspendate cursurile luni dimineaţă, pentru o săptămână, după ce au fost diagnosticate cinci cazuri de gripă porcină, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bucureşti, Marian Banu.

Marian Banu a declarat că "s-au aplicat măsurile legale de suspendare a cursurilor pentru întrega unitate de învăţământ, toţi elevii urmând să fie supuşi unor investigaţii pentru a preîntâmpina răspândirea virusului. Cazurile depistate până în acest moment nu sunt grave."

Cei cinci copii diagnosticaţi cu gripa nouă sunt elevi în clasa a III-a. Elevii din clasele I-IV urmează să se întoarcă la şcoală, cel mai probabil, în data de 9 noiembrie. 

Primul caz de gripă AH1N1 în şcolile româneşti a fost înregistrat la o elevă din Slobozia, pe 16 septembrie. Pe 22 octombrie, au mai fost confirmate două cazuri de gripă, la Şcoala 146 din Bucureşti şi la Colegiul "Gheorghe Asachi" din Iaşi, fiind vorba şi despre primele cazuri cu transmitere comunitară.

Noi confirmări şi de la Şcoala 147 din cartierul Ferentari. Un profesor şi un elev au fost diagnosticaţi luni cu gripă nouă.

Pe 26 octombrie, la şcoala generală nr. 15 din Iaşi au fost confirmate două cazuri de gripă A/H1N1, iar după efectuarea triajului epidemiologic, cadrele medicale au mai depistat şi alţi copii care prezentau simptome respiratorii, de la care au fost recoltate mai multe probe biologice. Pe 27 octombrie, Şcoala nr. 15 a fost închisă pentru o săptămână, după ce au fost depistate 21 de noi cazuri de gripă porcină, fiind vorba despre 20 de elevi şi o femeie de serviciu. De asemenea, două studente care au făcut practică la această şcoală au contactat, şi ele, virusul.

Mai multe articole despre:
elevi virus gripă porcină AH1N1