MENIU

Autorii jafului de la casa de schimb din Constanţa au ameninţat trecătorii cu pistolul

Foto: 9am.ro

Martorii care au asistat la jaful comis, miercuri dimineaţă, la o casă de schimb valutar din Constanţa, au declarat poliţiştilor că autorii jafului au ameninţat cu arma trecătorii după ce au fugit de la locul faptei, fiind aşteptaţi de o maşină pe o stradă lăturalnică.

Niciunul dintre cei prezenţi nu a intervenit pentru blocarea hoţilor, care au reuşit să traverseze strada în viteză şi să alerge în josul unei străzi lăturalnice, în ciuda faptului că zona autogării, unde s-a comis jaful, este una dintre cele mai aglomerate din municipiul Constanţa, ambuteiajele fiind aici omniprezente.


Unul dintre martori a declarat poliţiştilor că, după ce au ajuns la capătul străzii, cei doi atacatori s-au suit într-o maşină care îi aştepta. Aceiaşi martori susţin că în momentul atacului în casa de schimb se mai aflau două persoane, fapt care însă nu a fost confirmat de poliţişti. În schimb, Radu Croitoru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, a afirmat că la locul incidentului au existat martori care au fost audiaţi.

Croitoru a mai spus că societatea care administrează casa de schimb a fost controlată şi amendată în două rânduri cu suma totală de 1.000 de lei, pentru neregulile depistate. Primul control a avut loc în martie, iar al doilea în iulie 2009. Printre nereguli se numără faptul că geamul casieriei nu era securizat, aşa cum prevede legea, şi nici casa de bani nu era securizată.

Poliţiştii efectuează operaţiuni specifice pentru prinderea infractorilor, printre care se numără şi amplasarea de filtre la ieşirile din oraş.

Mai multe articole despre:
armat Constanţa jaf atacatori